Ο Hauschka έρχεται στο «Σταύρος Νιάρχος»

Ο γνωστός Γερμανός (κινηματογραφικός, μινιμαλιστής, contemporary κ.λπ.) πιανίστας και συνθέτης σε μια μοναδική συναυλία. Η είσοδος είναι ελεύθερη με προεγγραφή.

Ο Hauschka έρχεται στο «Σταύρος Νιάρχος»

Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 20.30 η σειρά συναυλιών Cosmos του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος τον διεθνώς αναγνωρισμένο πιανίστα και συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής Hauschka, ο οποίος θα παρουσιάσει μια συναυλία - αναδρομή στο έργο του, καθώς και μουσική από το καινούριο του άλμπουμ, «A Different Forest».

Ο Hauschka έρχεται στο «Σταύρος Νιάρχος» - εικόνα 1

Ένας μουσικός, συνθέτης, (προετοιμασμένος) πιανίστας, performer κ.λπ. που αντικατοπτρίζει πλήρως την αισθητική πολυπραγμοσύνη που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη γερμανική μουσική σκηνή είναι ο Volker Bertelmann – πιο γνωστός ως Hauschka. Η μουσική του αντλεί από μια ευρεία γκάμα πηγών και επιλογών που, σε ότι αφορά το πιάνο και την πιανιστική μουσική, ξεκινά από τον Erik Satie και φθάνει ως τον John Cage, συμπεριλαμβάνοντας φυσικά και τους popular μινιμαλιστές Philip Glass, Steve Reich και Terry Riley. Όλα αυτά, βέβαια, ορίζουν μόνο μιαν αισθητική κατεύθυνση καθώς ο Hauschka, με ροκ, χιπ-χοπ, techno κ.λπ. εμπειρίες στο ενεργητικό του και μέσα από μιαν εκτενή δισκογραφία – μεγάλο μέρος της οποίας βρίσκει έκφραση και αφορά στη μουσική για τον κινηματογράφο – ξεπερνάει οποιονδήποτε εύκολο χαρακτηρισμό ή τυποποίηση και δημιουργεί μουσική αυθεντικών συναισθημάτων. Φυσικά, η πιο popular όψη του Hauschka έχει να κάνει με τα σάουντρακ που φέρουν την υπογραφή του όπως το ξεχωριστό Lion με την Nicole Kidman ή τα πρόσφατα Hotel Mumbai (2018), Adrift (2018), όπως και το In Dubious Battle (2016), το ντοκιμαντέρ Exodus (2016), καθώς και η μουσική για την αμερικανική τηλεοπτική μίνι σειρά Patrick Melrose (2018) με πρωταγωνιστή τον Benedict Cumberbatch. Όμως όλη η μουσική του Hauschka έχει μεγάλη αξία. Το νέο του άλμπουμ, μια σειρά από μελωδικές συνθέσεις για σόλο πιάνο με τίτλο A Different Forest, θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο.

Η είσοδος στη συναυλία του Hauschka είναι ελεύθερη με προεγγραφή στο SNFCC.org. Η ηλεκτρονική προεγγραφή θα ξεκινήσει στις 15 Ιανουαρίου.

Περισσότερες πληροφορίες

Hauschka

  • Σύγχρονη

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος πιανίστας και συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής Volker Bertelmann παρουσιάζει μια αναδρομή στο έργο του καθώς και μουσική από το επικείμενο άλμπουμ του «A different forest».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Δώρος Δημοσθένους κάνει ποδαρικό στη νέα χρονιά τραγουδώντας Elvis Presley

Ο Δώρος Δημοσθένους κάνει ποδαρικό στη νέα χρονιά τραγουδώντας Elvis Presley από σήμερα έως και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/01/2026

Δύο ξεχωριστά μουσικά ραντεβού στο Theatre of the NO

Ross Daly & Kelly Thoma και Σαβίνα Γιαννάτου με Σπύρο Μάνεση σε δύο μοναδικές συναυλίες με μεσογειακούς ήχους και αυτοσχεδιαστικό πνεύμα.

Η Μελίνα Κανά μας καλεί σε μια έντεχνη βραδιά τον Γενάρη στο Κύτταρο

Μαζί με τον Αλέξανδρο Δάικο θα τραγουδήσει επί σκηνής στις 15/1, αγαπημένα τραγούδια, αλλά και από τη νέα δισκογραφική δουλειά της.

"Seathrough": Η Σαβίνα Γιαννάτου σε έναν αυτοσχεδιαστικό διάλογο με τον Σπύρο Μάνεση

Μια συναυλία με τραγούδια της Μεσογείου σε διάφορες γλώσσες και ιδιώματα και συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών, όπως η Λένα Πλάτωνος.

Τρεις ξεχωριστές συναυλίες προσεχώς στο Half Note Jazz Club

Τρεις κόσμοι συναντιούνται στην σκηνή του Half Note, που γίνεται τόπος ιστορίας και δημιουργίας, τη δεύτερη εβδομάδα του νέου έτους.

Τι μας χτύπησε πιο δυνατά και μουσικά μέσα στο 2025

Πολλά ήρθαν κι έφυγαν αλλά σήμερα λέω να σταθούμε σε ότι μας χτύπησε πιο δυνατά μέσα στο 2025. Δισκογραφία, παλιοί και νέοι ήρωες, πρωταγωνιστές και νέες τάσεις. Όλες οι κινήσεις που χαρακτήρισαν τη μουσική χρονιά είναι εδώ.

Τι είναι το μεταλακανικό πρωτοπάνκ του Θέμου Σκανδάμη και πότε το ακούμε live στο Baumstrasse

Ο Θέμος Σκανδάμης και η μπάντα του θα τραγουδήσουν τραγούδια από το τελευταίο άλμπουμ του "Χρυσάνθη" και όχι μόνο την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου.