Μουσικές γιορτές και γεύσεις στο «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις»

Μια γιορτή όπως η δική μας είναι, πάνω απ’ όλα, γιορτή των αισθήσεων. Συνεπώς η μουσική όχι μόνο δεν μπορεί να λείπει αλλά οφείλει και να είναι ξεχωριστή – μέσα από το αλάνθαστο γυναικείο αισθητήριο και άρωμα: δροσερό, συναισθηματικό, αγαπησιάρικο, βελούδινο, γευστικό και γιορτινό!

Μουσικές γιορτές και γεύσεις στο «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις»

Μια γιορτή όπως η δική μας είναι, πάνω απ’ όλα, γιορτή των αισθήσεων. Συνεπώς η μουσική όχι μόνο δεν μπορεί να λείπει αλλά οφείλει και να είναι ξεχωριστή – μέσα από το αλάνθαστο γυναικείο αισθητήριο και άρωμα: δροσερό, συναισθηματικό, αγαπησιάρικο, βελούδινο, γευστικό και γιορτινό!

Παυλίνα Βουλγαράκη

Ξεχωριστό ταλέντο της νεώτερης μουσικής μας γενιάς, τόσο ως ερμηνεύτρια όσο και ως τραγουδοποιός, η Παυλίνα Βουλγαράκη δείχνει να κινείται με άνεση σε μια ευρεία στυλιστική γκάμα που μπορεί να περιλαμβάνει το μοντέρνο pop/rock ή την παράδοση, το swing ή το έντεχνο. Προσεγγίζει τα θέματά της με μεγάλη ευαισθησία και πολύ καλό μουσικό γούστο και ερμηνεύει με τρόπο ιδιοσυγκρασιακό, πράγμα που έχουν εκτιμήσει όλοι οι συνεργάτες της (Μαχαιρίτσας, Στόκας, Ψαραντώνης κ.ά.). Με δύο προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό της, η Παυλίνα Βουλγαράκη είναι μια καλλιτέχνις που ξεχωρίζει. (Παρασκευή 4/5, 9 μ.μ.)

Κατερίνα Ζάγκλα

Νέα σε ηλικία και νέα σαν παρουσία, η Κατερίνα Ζάγκλα έχει ήδη δώσει δείγματα του ταλέντου της είτε συνεργαζόμενη με καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης είτε στήνοντας δικές της παραστάσεις, όπως πρόσφατα στο Ίλιον Plus όπου τραγούδησε εξαιρετικές διασκευές όπως το δικό μας ρετρό «Πόσο λυπάμαι» σε bossa nova στυλ ή το θρυλικό «Sodade». Το τραγούδι «Δεν σε ερωτεύτηκε κανείς», γραμμένο από την Μάγδα Βαρούχα και με ερμηνεία της Κατερίνας Ζάγκλα έχει ήδη ξεχωρίσει. (Σαββάτο 5/5, 8.30 μ.μ.)

123 Swing

Εξαιρετικό γυναικείο φωνητικό τρίο που κινείται κάπου ανάμεσα στις προπολεμικές Andrews Sisters και τις σύγχρονες Puppini Sisters, με την ίδια πάντα αίσθηση του διαχρονικού sexy swing που μας ανεβάζει τη διάθεση και μας στέλνει στην χορευτική πίστα! Παλιά jazz standards και διασκευές τραγουδιών που μέσα από την ερμηνευτική χάρη και παρουσία των 123 Swing γίνονται πραγματικά κάτι άλλο και κυριολεκτικά μας εκτοξεύουν. Τα κορίτσια, εκτός από διασκευές, δουλεύουν δημιουργικά και πάνω σε original υλικό – όπως το πετυχημένο single τους, «Μεγαλοκοπέλα»! (Κυριακή 6/5, 5.30 μ.μ.)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

25/04/2024

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.