7ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού: πολιτισμός και διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα!

Για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου τις καλοκαιρινές διακοπές τους ή σύντομες κοντινές αποδράσεις στον Αργοσαρωνικό με πολιτισμό, το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού αποτελεί για έβδομη συνεχή χρονιά μια ερεθιστική πρόταση.

7ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού: πολιτισμός και διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα!

Για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου τις καλοκαιρινές διακοπές τους ή σύντομες κοντινές αποδράσεις στον Αργοσαρωνικό με πολιτισμό, το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού αποτελεί για έβδομη συνεχή χρονιά μια ερεθιστική πρόταση.

7ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού: πολιτισμός και διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα! - εικόνα 1

Ερεθιστική, κατ’αρχάς γιατί περιλαμβάνει για εννέα μέρες (1-9 Αυγούστου) συναυλίες σε πολλά νησιά του Αργοσαρωνικού (Σπέτσες, Ύδρα, Πόρο, Κύθηρα) αλλά και στο Γαλατά και στα Μέθανα (στο θέατρο Καμένης Χώρας) σε εξαιρετικά προσιτές τιμές: μόλις 50 ευρώ για το πλήρες πακέτο των συναυλιών, 10 Ευρώ για κάθε συναυλία, ελεύθερη είσοδος για τα παιδιά (για προκράτηση εισιτηρίων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.saronicfestival.com/el/book-tickets/)!

7ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού: πολιτισμός και διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα! - εικόνα 2

Ερεθιστική, στη συνέχεια γιατί αποτελεί προϊόν συνύπαρξης εκλεκτών νέων Ελλήνων και ξένων μουσικών (που συνδέονται μεταξύ τους με μακρόχρονες σχέσεις φιλίας και συνεργασιών), με επικεφαλής το γνωστό βιολιστή Γιάννη Αγρανιώτη και τον Αυστραλό βιολίστα Φράνσις Κέφορντ, ιδρυτές του Leondari Ensemble, ψυχής του Φεστιβάλ. Οι δυο τους οραματίσθηκαν ένα μουσικό φεστιβάλ, το οποίο, μέσω χρονικά συμπυκνωμένων εργαστηρίων προετοιμασίας, θα δίνει στους μουσικούς τη δυνατότητα να εμβαθύνουν στο ρεπερτόριο και, ταυτόχρονα, να προσφέρουν υψηλής ποιότητας συναυλίες στον Αργοσαρωνικό.

7ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού: πολιτισμός και διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα! - εικόνα 3

Το μουσικό σύνολο Leondari θα συμπράξει φέτος με ταλαντούχους ξένους σολίστ (μέλη διεθνών ορχηστρών), όπως την Καναδοαμερικανή βιολίστρια Μaia Cabeza, τη Φινλανδή ομόλογό της Sini Simonen, τον Αυστριακό βιολίστα Μanuel Hofer ή ακόμη τον Γερμανό τσελίστα Martin Leo Schmidt σε επτά συναυλίες μουσικής δωματίου υψηλής ποιότητας με έργα των Μπαχ, Μότσαρτ, Μπραμς, Σούμαν, Μπετόβεν και Ντεμπυσσύ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ερμηνείες συνθέσεων, όπως οι Παραλλαγές Goldberg του Γ.Σ. Μπαχ σε μεταγραφή για τρίο εγχόρδων του Ρώσου βιολονίστα Ντμίτρυ Σιτκοβέτσκυ, η περίφημη Σονάτα «Κreutzer» για βιολί και πιάνο του Μπετόβεν ή ακόμη το εξαιρετικό Κουιντέτο με πιάνο του Σούμαν.
Ερεθιστική, τέλος, γιατί αποτελεί προϊόν συνεργειών της ιδιωτικής πρωτοβουλίας (χορηγίες) με την τοπική αυτοδιοίκηση (Δήμοι Πόρου, Ύδρας, Σπετσών, Τροιζηνίας-Μεθάνων και Κυθήρων) και πρεσβείες ξένων χωρών (Γερμανία).

Με τέτοια εχέγγυα, το Φεστιβάλ έχει εξελιχθεί πλέον σε πολιτιστικό θεσμό διεθνούς εμβέλειας, που πλημμυρίζει τις καλοκαιρινές βραδιές στον Αργοσαρωνικό με εξαίσιες μουσικές... Και όλα αυτά μια ανάσα από την Αθήνα!

7ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού: πολιτισμός και διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα! - εικόνα 4

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ρεσιτάλ πιάνου της διακεκριμένης σολίστ Natalia Trull στον "Παρνασσό"

Η Natalia Trull θα παρουσιάσει ένα μονογραφικό πρόγραμμα με ορισμένα από τα σημαντικότερα έργα για πιάνο του Μπετόβεν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/03/2024

Η "Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού" τιμά το έργο του Maurice Ohana

Το νήμα των φετινών συναυλιών είναι ένα ταξίδι στον παγκόσμιο χάρτη, που αναδεικνύει τις διαδρομές του διατλαντικού δουλεμπορίου από τον 15ο ως τον 19ο αιώνα.

Perkele: Punk-rock πανδαιμόνιο στο "Κύτταρο"

Special guests των Σουηδών οι Beggar Belief.

"Παραμυθένιες κινήσεις" στην επόμενη συναυλία της ΚΟΑ

Ο Ρίχαρντ Βάγκνερ συναντά τα πνευματικά του παιδιά, Γκούσταβ Μάλερ και Ρίχαρντ Στράους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το πρώτο Death Disco Indoor Festival είναι γεγονός

Οι Twin Tribes και Suicide Commando headliners του διήμερου event στο "Fuzz Club".

"Ανατροπή ΙΙ": Ένα πειραματικό αφιέρωμα στις συνθέσεις του Μπαχ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Ωδείο Αθηνών.

Οι Tramhaus έρχονται στο Release Athens 2024

Μαζί με τους Pulp, The Smile και Ride συγκροτούν ένα από τα κορυφαία lineups του φετινού καλοκαιριού.