«Φροσύνη» ή Μία εκδίκηση του Έθνους», έναν αιώνα μετά

Ένα «τραγικόν μελόδραμα εις τέσσαρας πράξεις», μια όπερα δηλαδή από τον μετρ της Επτανησιακής Σχολής, τον Παύλο Καρρέρ στο Μέγαρο, 14-15-16/1.

«Φροσύνη» ή Μία εκδίκηση του Έθνους», έναν αιώνα μετά

Ένα «τραγικόν μελόδραμα εις τέσσαρας πράξεις», μια όπερα δηλαδή από τον μετρ της Επτανησιακής Σχολής, τον Παύλο Καρρέρ.

«Φροσύνη» ή Μία εκδίκηση του Έθνους», έναν αιώνα μετά - εικόνα 1

Η ιστορία είναι η γνωστή για τις πολιτικοκοινωνικές της προεκτάσεις, του Αλή Πασά (στα Γιάννενα) και της κυρα-Φροσύνης, που πληρώνει με τη ζωή της τον έρωτά της για τον Μουχτάρ, γιο του πασά – αλλά όχι μόνο γι’ αυτό. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη προσέγγιση (Μέγαρο, 14-15-16/1) σ’ αυτό το αριστούργημα – που δεν έχει ανέβει σκηνικά εδώ και έναν αιώνα – που κάνει η Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή, σε συνεργασία με τη σκηνοθέτιδα / χορογράφο Ζωή Χατζηαντωνίου και τον εικαστικό Πέτρο Τουλούδη. Στους βασικούς ρόλους είναι η Λητώ Μεσσήνη, ο Σωτήρης Τριάντης, ο Γιάννης Καλύβας και η Αναστασία Κότσαλη. Την ενορχήστρωση και μουσική διεύθυνση έχει ο Μιχάλης Παπαπέτρου.

Περισσότερες πληροφορίες

Παύλου Καρρέρ: «Φροσύνη»

  • Όπερα

Το αριστούργημα της Επτανησιακής Σχολής, διά χειρός Παύλου Καρρέρ, παρουσιάζεται εκατό χρόνια μετά το τελευταίο ανέβασμά του. Η σκηνοθέτις-χορογράφος Ζωή Χατζηαντωνίου συνεργάζεται με την Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή. Ερμηνεύουν οι Λητώ Μεσσήνη (Φροσύνη), Σωτήρης Τριάντης (Αλή Πασάς). Μουσική διασκευή: Μιχάλης Παπαπέτρου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η καρδιά της μουσικής χτυπάει στο "Ολύμπια"

Το εμβληματικό θέατρο θα φιλοξενήσει τη νέα καλλιτεχνική περίοδο 2022-23 έναν φιλόδοξο προγραμματισμό, με την υπογραφή του Ολιβιέ Ντεκότ.

30/09/2022

Η Anneke Van Giersbergen γυρίζει την Ελλάδα

Μια ακουστική περιοδεία σε που θα περάσει από Ξάνθη, Καστοριά, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Το Μέγαρο Μουσικής ταξιδεύει στη Βόρεια Εύβοια

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Νίκος Σταμούλος στον κύκλο δράσεων "Φωνές του φθινοπωρινού δάσους".

Λευτέρη Βενιάδη, τι είναι για σένα η "Αλληλεγγύη" και γιατί έχει ρεμπέτικο ήχο;

Μιλήσαμε με τον συνθέτη για το πρότζεκτ "Τι είναι Αλληλεγγύη;" που παρουσιάζει με τη σκηνογράφο Barbara Ehnes στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στο οποίο γράφει το soundtrack των αλληλέγγυων παντρεύοντας σύγχρονη μουσική με ρεμπέτικα κομμάτια.

Πέθανε ο ράπερ Coolio

Έφυγε ξαφνικά απ' τη ζωή ο βραβευμένος ράπερ, σε ηλικία 59 ετών.

Το μουσικό ταξίδι των Portico Quartet περνάει από την Αθήνα

Το βρετανικό κουαρτέτο επιστρέφει στο Piraeus Club Academy (LouLou is Present) με υπερβατική διάθεση, jazz, mimimal, ηλεκτρονικά και κινηματογραφικά ηχοχρώματα.