Michael Nyman: μπαρόκ μινιμαλισμός

Ο δημοφιλής μινιμαλιστής συνθέτης παρουσιάζει το έργο “The Baroque Project” στο Μέγαρο Μουσικής στις 5/3

Michael Nyman: μπαρόκ μινιμαλισμός

Ο δημοφιλής μινιμαλιστής συνθέτης παρουσιάζει το έργο “The Baroque Project” στο Μέγαρο Μουσικής στις 5/3

Michael Nyman: μπαρόκ μινιμαλισμός - εικόνα 1

Οι μπαρόκ όψεις που χαρακτηρίζουν την κινηματογραφική μουσική του Μάικλ Νάιμαν – αυτές κυρίως που έχει «εφαρμόσει» στις ταινίες του Πίτερ Γκριναγουέι («Το συμβόλαιο του σχεδιαστή», «Ένα ζήτα και δύο μηδενικά», «Ο μάγειρας, ο κλέφτης, η γυναίκα του κι ο εραστής της», «Τα βιβλία του Πρόσπερο» αλλά και στην μικρού μήκους “Making a Splash”) – συνιστούν τον κορμό του συναυλιακού event “The Baroque Project” που ο δημοφιλής μινιμαλιστής συνθέτης παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής στις 5/3. Η αναφορά του Νάιμαν στο μπαρόκ έχει μια ιδιαίτερη αισθητική βαρύτητα καθώς πηγαίνει ως την καρδιά και την βαθύτερη ουσία της μουσικής που μας έδωσαν ο Πέρσελ, ο Χέντελ, ο Κουπρέν, ο Μοντεβέρντι και που, ως ένα βαθμό, στηρίζει τον μινιμαλισμό του Νάιμαν ήδη από τις ρίζες του.

Περισσότερες πληροφορίες

Michael Nyman Band

  • Κινηματογραφική

«The Baroque Project». Αποσπάσματα από τη μουσική του Michael Nyman για τις ταινίες του Peter Greenaway «The Draughtsman's Contract», «A Zed and Two Noughts», «Τα βιβλία του Πρόσπερο», «Ο μάγειρας, ο κλέφτης, η γυναίκα του και ο εραστής της» και αποσπάσματα από τις συνθέσεις του δημιουργού «The Musicologist Scores» και «Water Dances».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Σκιαδαρέσες στήνουν πιτζάμα πάρτι στον Σταυρό του Νότου

Δύο βραδιές γεμάτες αγαπημένα τραγούδια, μουσική και χιούμορ που θυμίζουν sleepover.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/01/2026

Ο Bruno Mars ακούγεται παντού με το single του "I Just Might".

Ο σούπερ σταρ κυκλοφορεί το τέταρτο σόλο άλμπουμ του, "The Romantic", και ήδη το πρώτο single με τίτλο "I Just Might," ακούγεται παντού.

Δύο κορυφαίοι σολίστ σε έναν διάλογο υψηλής δεξιοτεχνίας

Ο Σίμος Παπάνας και ο Σίμον Τρπτσέσκι σε μια σπάνια μουσική σύμπραξη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

"Ναοί στο σχήμα τ’ ουρανού": Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και στον Δημήτρη Λάγιο

Μια βραδιά, γεμάτη συναισθηματική ένταση, δυναμισμό και έντονη κοινωνική και πολιτική φόρτιση.

Η Ρία Ελληνίδου, παρουσιάζει με τη φωνή της, το "Ό,τι Και Να Γίνει Θυμήσου"

Η επιτυχημένη και αυθεντική ερμηνεύτρια, παρουσιάζει ακόμα ένα τραγούδι που αγαπήσαμε ξανά με τη φωνή της, το "Ό,τι Και Να Γίνει Θυμήσου".

Ο Ewan McVicar έρχεται με δυνατό soundsystem να γεμίσει το dancefloor του Ωδείου Αθηνών

Ένα σετ ηλεκτρονικής μουσικής γεμάτο ενέργεια και παλμό που θα κάνει το απόγευμα της Κυριακής αξέχαστο.

Ο David Byrne "συναντά" ξανά την Olivia Rodrigo

Ο θρύλος των Talking Heads κυκλοφόρησε μια διασκευή του "Drivers License" στο πλαίσιο του εορτασμού της πέμπτης επετείου του ιστορικού hit της νεαρής καλλιτέχνιδας.