Ο όμιλος Brown Hotels επεκτείνει τη δραστηριότητά του στη Γερμανία με έξι νέα ξενοδοχεία

Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξής της, η εταιρεία προσθέτει έξι ξενοδοχεία και περισσότερα από 1.500 δωμάτια στο διεθνές χαρτοφυλάκιό της.

Brown Hotels

Η στρατηγική ανάπτυξης του ομίλου συνεχίζεται με την είσοδο στη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αγορά της Ευρώπης και την προσθήκη περισσότερων από 1.500 δωματίων στο διεθνές χαρτοφυλάκιό του.

Brown Hotels

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της νέας στρατηγικής της ως ολοκληρωμένου φορέα διαχείρισης ξενοδοχείων, η Brown Hotels, προχωρά σε μία ακόμη σημαντική διεθνή κίνηση, εγκαινιάζοντας τη δραστηριότητά της στη Γερμανία και ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά, μετά την Ελλάδα, την Κύπρο και την Κροατία.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξής της, η εταιρεία προσθέτει έξι ξενοδοχεία και περισσότερα από 1.500 δωμάτια στο διεθνές χαρτοφυλάκιό της, σε τέσσερις από τις σημαντικότερες πόλεις της Γερμανίας: το Βερολίνο, το Μόναχο, το Αμβούργο και τη Λειψία.

Brown Hotels

Σημαντικότερο μέρος της συμφωνίας αποτελεί η απόκτηση του εμβληματικού Excelsior Hotel Berlin, επένδυση ύψους περίπου €50 εκατ., το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Charlottenburg και πρόκειται να ανακαινιστεί πλήρως, μετατρέποντας ένα ιστορικό ξενοδοχείο της γερμανικής πρωτεύουσας σε έναν σύγχρονο προορισμό φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών. Το νέο ξενοδοχείο θα διαθέτει 316 δωμάτια και σουίτες, εστιατόρια, rooftop venue, χώρους co-working και εκτεταμένους κοινόχρηστους χώρους, με τον σχεδιασμό να υπογράφει ο διεθνώς αναγνωρισμένος designer Sahar Zafrir. Τη διαχείριση και λειτουργία του ξενοδοχείου θα αναλάβει αποκλειστικά η Brown Hotels.

Brown Hotels

Παράλληλα, η εταιρεία υπέγραψε συμφωνίες υπό προϋποθέσεις για την εξαγορά της λειτουργίας πέντε ακόμη ενεργών ξενοδοχείων στη Γερμανία, συνολικής αξίας περίπου €15,8 εκατ., τα οποία διαθέτουν συνολικά 1.179 δωμάτια, ενισχύοντας άμεσα την παρουσία της στις αγορές του Μονάχου, του Αμβούργου, της Λειψίας και του Βερολίνου και δημιουργώντας μία ισχυρή βάση για τη μελλοντική της ανάπτυξη στη Δυτική Ευρώπη.

Η νέα αυτή εξέλιξη επιβεβαιώνει στην πράξη τη στρατηγική κατεύθυνση που έχει χαράξει η Brown Hotels, η οποία εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο οργανισμό διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων, αναλαμβάνοντας τη λειτουργία τόσο ξενοδοχείων του ομίλου όσο και μονάδων τρίτων επενδυτών. Με παρουσία πλέον σε πέντε χώρες και ένα συνεχώς διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιο, η εταιρεία επενδύει στη δημιουργία μακροχρόνιων συνεργασιών και στην ανάπτυξη ξενοδοχειακών projects που συνδυάζουν υψηλές προδιαγραφές λειτουργίας, σύγχρονο σχεδιασμό και ισχυρή εμπορική απόδοση.

" Η είσοδός μας στη γερμανική αγορά αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη διεθνή ανάπτυξη του ομίλου μας. Το Excelsior Berlin θα αποτελέσει στρατηγικό σημείο αναφοράς για την παρουσία μας στη Γερμανία, ενώ η προσθήκη ακόμη πέντε ξενοδοχείων δημιουργεί μια ισχυρή βάση για τη μελλοντική μας ανάπτυξη στη χώρα και συνολικά στη Δυτική Ευρώπη. Η στρατηγική μας παραμένει σταθερή: να αναπτύσσουμε ξενοδοχειακά projects με μακροπρόθεσμη αξία και να διευρύνουμε διαρκώς το διεθνές αποτύπωμα της Brown Hotels" αναφέρει ο Reuven Elkes, Partner & CEO της Brown Hotels, μέλους του Israel Canada Group.

Με τη νέα αυτή επένδυση, η Brown Hotels επιβεβαιώνει τον αναβαθμισμένο διεθνή της ρόλο, συνεχίζοντας να υλοποιεί τη στρατηγική ανάπτυξής της μέσα από επιλεγμένες επενδύσεις και συνεργασίες σε αγορές υψηλής δυναμικής.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Marketnews

Η Μύκονος που αγαπήσαμε επιστρέφει με μία Patrón στο χέρι

Από την πρώτη Patrón Paloma στο Super Paradise μέχρι την iconic γαλαζοπράσινη φιάλη της Patrón El Alto στα πιο περιζήτητα τραπέζια του Scorpios και των Άστρων, οι Έλληνες ανακαλύπτουν ξανά τη Μύκονο που αγαπήσαμε: αυθεντική, κοσμοπολίτικη και γεμάτη στιγμές που αξίζει να ζεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/07/2026

Στις 10 Πιο Αξιοθαύμαστες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα η ΑΒ Βασιλόπουλος

Η βράβευση στα Fortune Most Admired Companies 2026 επιβεβαιώνει τη σταθερή παρουσία της ΑΒ μεταξύ των κορυφαίων επιχειρήσεων της χώρας.

Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος ενισχύει το πολιτιστικό καλοκαίρι της Ηπείρου στηρίζοντας το 10ο Φεστιβάλ Δωδώνης και το 3ο Vikos Festival

Από τις 26 Ιουλίου έως τις 13 Αυγούστου 2026, το Φεστιβάλ επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, με ένα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων και μουσικών συναυλιών.

Mastercard Economic Institute: Η Ευρώπη κερδίζει ξανά τους ταξιδιώτες

Η νέα έκθεση του Mastercard Economics Institute καταγράφει την άνοδο των ευρωπαϊκών προορισμών και τη στροφή των επισκεπτών σε πιο ουσιαστικά ταξίδια.

Η υπεύθυνη κατανάλωση πρωταγωνιστεί στα μεγάλα μουσικά events του καλοκαιριού με Mythos 0.0%

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία φέρνει το μήνυμα της υπεύθυνης κατανάλωσης σε 150.000 επισκέπτες, με το Mythos 0.0% στα μεγαλύτερα events.

Η Αθήνα πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια της Nespresso

Η νέα Athens Freddo Intenso κάψουλα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσα από μια καμπάνια εμπνευσμένη από τον ελληνικό freddo espresso.

Ο μεγαλύτερος ελληνικός ομίλος στον χώρο του premium παγωτού και γλυκού επεκτείνεται

Ο Όμιλος Kayak προχώρησε στην εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της Da Vinci Artisan Gelato και εδραιώνει την θέση του ως κυρίαρχος του premium παγωτού στην Ελλάδα