Ταινίες εικόνας 4Κ: και στο Google Play σύντομα

Ο αμερικανικός κολοσσός ακολουθεί με τη σειρά του την νέα τάση, μόνη... απέχουσα πλέον η Apple

Δεν ήταν πολλοί οι αναλυτές που υποστήριζαν πως η υπερυψηλή ευκρίνεια (εικόνα 4Κ) θα χρειαστεί λιγότερο καιρό να καθιερωθεί σε σχέση με την "απλή" υψηλή ευκρίνεια (εικόνα HD), όμως όσοι το έκαναν αποδείχθηκαν - έτσι για αλλαγή - σωστοί: μέσα σε διάστημα 2 ετών οι πηγές περιεχομένου που υποστηρίζουν εικόνα ανάλυσης 4Κ, και σε πολλές περιπτώσεις συνδυαστικά με την τεχνολογία χρώματος HDR, έχουν πληθύνει θεαματικά. Και στις Netflix, Amazon, Sony, LG και άλλες που έχουν προχωρήσει στην παροχή περιεχομένου ανάλυσης 4Κ θα προστεθεί, όπως όλα δείχνουν, πολύ σύντομα και η Google με το δικό της Δικτυακό κατάστημα πώλησης ταινιών.

Πράγματι, ένας αριθμός χρηστών ανακάλυψε πριν από λίγες ημέρες - χωρίς ο αμερικανικός κολοσσός να έχει κάνει κάποια ανακοίνωση σχετική - πως το Google Play Movies πωλεί πλέον ταινίες και σε υπερυψηλή ευκρίνεια. Σε αυτές περιλαμβάνονται ήδη γνωστές παραγωγές, από τα The Fifth Element και Star Trek Beyond μέχρι τα Zoolander και This is the End, οι οποίες πωλούνται προς $25 (!), τιμή διόλου χαμηλή αν σκεφτεί κανείς πως οι ίδιες σε "απλή" υψηλή ευκρίνεια πωλούνται προς $13. Οι ίδιες ταινίες, επίσης, ενοικιάζονται για μία θέαση προς $4, είτε σε υψηλή είτε σε υπερυψηλή ευκρίνεια, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν χρήστες που έχουν ήδη αγοράσει κάποιες ταινίες σε εικόνα HD θα είναι σε θέση να τις "αναβαθμίσουν" στην εκδοχή τους εικόνας Ultra HD με μειωμένο πιθανώς αντίτιμο.

Η Google έχει πλέον κάθε συμφέρον, βεβαίως, να προωθήσει τις ταινίες εικόνας 4Κ στο κοινό της καθώς πρόσφατα κυκλοφόρησε στο εμπόριο το πρώτο της player που τις αξιοποιεί, το Chromecast Ultra δηλαδή. Υποθέτουμε πως και οι τηλεοράσεις εικόνας 4K που στηρίζονται σε λειτουργικό Android TV 5.1/6.0 μπορούν να ανβαθμιστούν μέσω ενημέρωσης λογισμικού ώστε να κάνουν το ίδιο. Με... αυτά και μ' εκείνα, πάντως, η μόνη μεγάλη πολυεθνική τεχνολογίας που είναι και πάροχος ψυχαγωγικού περιεχομένου αλλά δεν προσφέρει υλικό εικόνας 4Κ είναι πια η Apple - κάτι που δεν πρόκειται ν' αλλάξει μέχρις ότου ο κολοσσός του Cupertino διαθέσει στην αγορά συσκευή Apple TV ικανή να προβάλλει αυτό το περιεχόμενο. Αυτό αποκλείεται πλέον για το 2016, οπότε μιλάμε πάντοτε για το 2017 κάποια στιγμή... ελπίζουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ