Spectre

Οπτικοακουστικό υπερθέαμα, περιπέτεια... χλιαρή

Αν η εικόνα κινείται σε υψηλό ποιοτικό επίπεδο, δε, τί θα πρέπει να πει κανείς για τον ήχο! Πρόκειται για ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά παραδείγματα απίθανης χρήσης των χαμηλών συχνοτήτων - και μάλιστα όχι μόνο στους πυροβολισμούς και στις εκρήξεις, όπου... όλα τα subwoofer κάνουν το καθήκον τους, αλλά και στο συνοδευτικό soundtrack, με βροντερά μπάσα που συμμετέχουν χωρίς να αλλοιώνουν τη μουσική. Τόσο στην εισαγωγική σκηνή, όσο και στις πιο πολλές άλλες σκηνές δράσης οι θεατές που έχουν επενδύσει σε ένα καλό σετ ηχείων θα ευχαριστήσουν τον εαυτό τους που το έκαναν: ίσως περισσότερο από την εικόνα, ο έξοχος ήχος - διακριτικά αλλά αποτελεσματικά κατευθυντικός, έντονος αλλά όχι στερούμενος λεπτομέρειας - καθιστά το Spectre ένα από τα πλέον "κινηματογραφικά" Bond films για συστήματα home cinema. Με ό,τι αυτό σημαίνει, όπως προαναφέραμε, σε συνάρτηση πάντοτε με την ποιότητα την καλλιτεχνική της ταινίας αυτής.

Ο τομέας για τον οποίο δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ικανή να καλύψει την MGM, είναι αυτός των extras. Αυτά δεν είναι μόνο φτωχά σε αριθμό, αλλά περιορίζονται στα απολύτως εύκολα και κοινότυπα, μην προσφέροντας εν τέλει ουσιαστική αξία: τα κινηματογραφικά trailer, μία συλλογή από στιγμιότυπα, έξι πολύ σύντομα video με mini συνεντεύξεις συντελεστών (αλλά... καραmini - διάρκειας 9 λεπτών όλες μαζί) και ένα μικρό ντοκυμαντέρ για την αρχική σκηνή στην γιορτή Day of the Dead. Αυτά. Σε σχέση με άλλες ταινίες του Bond στην έκδοσή τους σε Blu-ray είναι σαφώς απογοητευτικά, όπως και το γραφικό περιβάλλον των σχετικών επιλογών.

Τί απομένει, λοιπόν, από το "οικιακό" Spectre εν τέλει, λαμβανομένης στα υπ' όψιν και της όχι δυσθεώρατης αξίας του αμιγώς κινηματογραφικά; Μία σειρά από εντυπωσιακές σεκάνς δράσης, πολύ καλή εικόνα, πάρα πολύ καλός ήχος και η όποια αξία του στην συλλογή των 24 πλέον ταινιών με πρωταγωνιστή τον θρυλικό πράκτορα 007. Γνώμη μας πως, για τον πιο πολύ κόσμο, αυτά δεν συνιστούν αξία ικανή να δικαιολογήσει την συνιστώμενη τιμή λιανικής του πώλησης αυτή τη στιγμή. Σε κάποια άλλη χρονική στιγμή, με αισθητά χαμηλότερο κόστος απόκτησης... το συζητάμε!

Βαθμολογία: 6 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ