Netflix: στις σειρές της Marvel... καλά κρατεί

Πλησιάζουν οι Defenders, νέα σεζόν Iron Fist, πρώτη σεζόν The Punisher στον ορίζοντα

Ο αμερικανός κολοσσός που παίζει πλέον ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στα παγκόσμια τηλεοπτικά πράγματα, η Netflix, στο πλαίσιο της πρόσφατης έκθεσης Comic-Con "έδωσε το στίγμα" των προθέσεών του όσον αφορά στην μεγάλη συνεργασία που έχει με την Marvel για την δημιουργία τηλεοπτικών σειρών βασισμένων στους περισσότερο "καθημερινούς", "γήινους" ήρωες της δεύτερης: τους Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist και, επιβεβαιωμένα πλέον, Punisher. Ναι, ο σκληρός "Τιμωρός" των comics - μετά από την πολύ καλή απόδοσή του από τον John Bernthal στην δεύτερη σεζόν του Daredevil - έχει πλέον κι επίσημα την δική του πρώτη σεζόν κάποια στιγμή τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Το πρώτο σχετικό trailer που έδειξε η Netflix στους παριστάμενους της Comic-Con δεν το έχει (ακόμη) δημοσιεύσει στο Internet, όμως όλοι μιλούν θετικά γι' αυτό, αν μη τί άλλο για την... ωμή βία που το χαρακτηρίζει, πιστή στον Punisher των comics που πάντα ως χαρακτήρας "φλέρταρε" με το ακραίο έως... παρανοϊκό.

Στην συνέντευξη Τύπου της Netflix - που επέδειξε και σειρά ταινιών, καθώς και άλλων παραγωγών, που ετοιμάζει για το κοινό των 100 εκατομμυρίων συνδρομητών της παγκοσμίως - επιδείχθηκε και το τελικό trailer για την σειρά The Defenders, η οποία προβάλλεται με όλα της τα επεισόδια στις 18 Αυγούστου. Αυτή, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, συγκεντρώνει τους Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage και Iron Fist σε μία ομάδα η οποία θα προσπαθήσει να σώσει την Νέα Υόρκη από δύο διαφορετικές ταυτόχρονες απειλές. Στην σειρά αυτή επανέρχονται και χαρακτήρες από το παρελθόν των τεσσάρων υπερηρώων, όπως οι Stick, Electra, Colleen Wing και Claire Temple, στους γνώριμούς τους ρόλους και "στρατόπεδα". Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε πώς θα αποδοθεί το The Defenders σκηνοθετικά και αισθητικά, καθώς καλείται να φέρει στην ίδια οθόνη τέσσερις διαφορετικές "εκδοχές" της Νέας Υόρκης: κάθε μία από τις σειρές των Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage και Iron Fist είχε δικό της στυλ, δικά της χρώματα, γενικότερο ύφος και ατμόσφαιρα.

Κάτι που θα έχει ίσως ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε - ακόμη και από την οπτική γωνία της... δημοσιογραφικής διαστροφής να το δει κανείς - είναι το πώς θα κατορθώσει η Netflix να "επαναφέρει" στο επίπεδο που μάς έχει συνηθίσει την αληθινά τραγική παραγωγή του Iron Fist. Ναι, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε επίσημα δεύτερο κύκλο και για αυτήν την σειρά, παρά το γεγονός ότι αυτή δέχθηκε σχεδόν καθολικά αρνητική έως εξαιρετικά αρνητική κριτική - τής αποδώσαμε την χαμηλότερη βαθμολογία που έχουμε δώσει ποτέ στο Αθηνόραμα Digital κυριολεκτικά σε ο,τιδήποτε - για μία μεγάλη σειρά από λόγους. Η Netflix έχει αντικαταστήσει τον υπεύθυνο παραγωγής του Iron Fist, τον Scott Buck, με τον Raven Metzner (παραγωγό του Sleepy Hollow), οπότε μία... μικρή χαραμάδα ελπίδας υπάρχει για διόρθωση των πάμπολλων προβλημάτων της πρώτης σεζόν.

Με δεδομένο, πάντως, το γεγονός ότι χρονικά στο πρόγραμμα κυκλοφοριών της εταιρείας προηγείται το The Defenders, το Τhe Punisher, ο τρίτος κύκλος Daredevil, ο δεύτερος κύκλος Jessica Jones και ο δεύτερος κύκλος Luke Cage, θα περάσει καιρός μέχρι να διαπιστώσουμε τί μπορεί να κάνει ο Metzner για το Iron Fist. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ