Netflix: o Loras σε ρόλο Iron Fist

O Finn Jones των Game of Thrones πρωταγωνιστής στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά υπερηρώων της Marvel

Όπως δείχνουν τα πράγματα, πανέξυπνη και από τις δύο πλευρές η επιλογή της Netflix εκ μέρους της Marvel για την δημιουργία τηλεοπτικών σειρών - αποκλειστικά Δικτυακών προφανώς - με πρωταγωνιστές τους λιγότερο γνωστούς, περισσότερο "γήινους" και "των δρόμων" υπερήρωες Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage και Iron Fist. Ο πρώτος κύκλος του πρώτου σημείωσε εξαιρετική επιτυχία (σήμερα 18/3 ξεκινά ο δεύτερος), ο πρώτος κύκλος της δεύτερης επίσης (και έχει ήδη ανακοινωθεί ο επόμενος), ο πρώτος κύκλος του τρίτου ξεκινά το Σεπτέμβρη... και ο πρώτος του τέταρτου; Κάποια στιγμή μέσα στο 2017, είναι η απάντηση, καθώς και αυτή η σειρά δρομολογείται πλέον για το στάδιο προπαραγωγής με την σημερινή επίσημη ανακοίνωση του ηθοποιού που αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο λόγος για τον Finn Jones, τον οποίο πιθανώς οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital θυμούνται από την ερμηνεία του ως Sir Loras Tyrell στην άκρως επιτυχημένη σειρά Game of Thrones του HBO. O Jones στη σειρά Iron Fist της Netflix αναλαμβάνει τον ρόλο του Danny Rand, ενός Αμερικανού δισεκατομμυριούχου που - στο ομώνυμο comic της Marvel - είχε σε μικρή ηλικία ανακαλύψει μία μυστικιστική πόλη με το όνομα K'un L'un και εκεί είχε μυηθεί στις πολεμικές τέχνες στο ανώτερο δυνατό επίπεδο, αποκτώντας την ιδιότητα του Iron Fist. Ο Rand έχει... πολυτάραχη πορεία στα comics της Marvel, άλλοτε δρώντας μόνος, άλλοτε σε στενή συνεργασία με τον Luke Cage, άλλοτε ως μέλος των νέων Avengers και άλλοτε ως μέλος των Defenders. Πάντοτε μάχεται το έγκλημα με τις εκτενείς του γνώσεις στις πολεμικές τέχνες, πάντως, οι οποίες έχουν και μυστικιστική/μαγική διάσταση.

Βάσει των πρώτων σχολίων στο Web ο Jones αποτελεί πολύ καλή επιλογή για το ρόλο, καθώς φυσιογνωμικά βρίσκεται πολύ κοντά στον τρόπο με τον οποίο ο Iron Fist απεικονιζόταν σε όλες του τις "εκδοχές" στα comics της Marvel. Υπενθυμίζουμε πως ο χαρακτήρας αυτός, ο Daredevil, η Jessica Jones και ο Luke Cage έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις Netflix και Marvel να συνεργαστούν σε έναν κοινό κύκλο τηλεοπτικών επεισοδίων με το όνομα The Defenders. Αυτός ο κύκλος είχε προγραμματιστεί αρχικά για το 2017 αλλά με τον δεύτερο (και πιθανώς τρίτο) κύκλο του Daredevil, τον δεύτερο της Jessica Jones και ίσως τον δεύτερο του Luke Cage να μεσολαβούν, ενδέχεται να μετατεθεί χρονικά. Σε κάθε περίπτωση, ανυπομονούμε: μία πραγματικά πολύ καλή σειρά πολεμικών τεχνών έχει χρόνια να εμφανιστεί στην τηλεοπτική οθόνη και, με την εμπειρία της Netflix πλέον δεδομένη στις παραγωγές αυτές, από την συγκεκριμένη έχουμε μεγάλες προσδοκίες. Όπως πάντα, ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ