Netflix: και στην παραγωγή ταινιών σύντομα

To πρώτο φιλμ προγραμματισμένο για προβολή τον Οκτώβρη, ακολουθούν περισσότερα

Είναι αληθινά εκπληκτικό το πόσο γρήγορα - στις ΗΠΑ τουλάχιστον - οι τεχνολογικές εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη και, συνολικά, ανατρέπουν καθιερωμένες καταστάσεις με τρόπο που καταλήγει να φαίνεται... φυσιολογικός. Η υπηρεσία της Netflix ξεκίνησε με την ενοικίαση ταινιών σε υλική μορφή (DVD/BD), επεκτάθηκε με εξαιρετική επιτυχία στην αμιγώς Δικτυακή διανομή τηλεοπτικών σειρών και ταινιών από όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια και τις μεγάλες κινηματογραφικές του Hollywood, συνέχισε με τις πρώτες δικές της παραγωγές τηλεοπτικών σειρών (όπως τις ποιοτικές και βραβευμένες House of Cards και Daredevil) και τώρα είναι έτοιμη να... κλείσει τον κύκλο με την παραγωγή δικών της ταινιών μεγάλου μήκους (και budget και βεληνεκούς). Από διανομέας, παραγωγός, από συνεργάτης (και) ανταγωνιστής. Ποιός είπε πως στην αγορά δεν υπάρχει, ενίοτε, και μία ιδέα... συμπαντικής αρμονίας;

Η είδηση δεν είναι καινούργια, καθώς μία γενικόλογη ανακοίνωση είχε κάνει και παλαιότερα η Netflix, όμως σήμερα έχουμε πλέον συγκεκριμένα στοιχεία και ημερομηνίες. Από τις τέσσερις εσωτερικής παραγωγής ταινίες της αμερικανικής εταιρείας η πρώτη, με το όνομα Beasts of No Nation", θα είναι διαθέσιμη στο κοινό στις 16 Οκτωβρίου - η Netflix μάλιστα θα συνεργαστεί και με κάποιες αλυσίδες "παραδοσιακών" σινεμά στις ΗΠΑ, ώστε να προσφέρει την ταινία της σε όσους προτιμούν την καθιερωμένη "κινηματογραφική εμπειρία", και με αυτόν τον τρόπο. Στο φιλμ πρωταγωνιστεί ο Brit Elba (γνωστός από τη σειρά The Wire), ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Cary Fukunaga (που υπέγραψε πέρυσι την πρώτη σεζόν του True Detective).

Μετά από το Beasts of No Nation ακολουθεί το The Ridiculous Six, η πρώτη μίας σειράς ταινιών που η Netflix έχει αναθέσει στον Adam Sandler (όσο λιγότερα ρωτάμε γι' αυτές, τόσο το καλύτερο...) που θα προβληθεί στις 11 Δεκεμβρίου. Μετά από αυτό σειρά έχει το Crouching Tiger Hidden Dragon: The Green Legend, σεναριακά συνδεδεμένο με την διάσημη ομώνυμη επιτυχία του Ang Lee (θα προβληθεί και σε IMAX στην Κίνα) μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016, ενώ το Μάρτιο της ίδιας χρονιάς θα γίνει διαθέσιμο προς θέαση και το Pee-Wee’s Big Holiday.

Υπάρχουν, φυσικά, κι άλλα φιλμ στο μέλλον της Netflix αλλά η εταιρεία - δοκιμάζοντας πρώτα μία σειρά από διαφορετικά στυλ παραγωγών ώστε να καταλήξει σε χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με τη νέα της δραστηριότητα - δεν έχει ακόμη γνωστοποιήσει τίποτε γι' αυτά. Θα μπορέσει ένας σχεδόν αποκλειστικά Δικτυοκεντρικός παραγωγός ταινών να συναγωνιστεί "ως ίσος προς ίσον" τα μεγάλα κινηματογραφικά studios του Hollywood; Του χρόνου τέτοιο καιρό, μία πρώτη ιδέα θα την έχουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ