House of Cards, στο γυαλί και... στ' αλήθεια το 2016

Επιβεβαιώνεται η 4η σεζόν της σειράς από τη Netflix, ευτυχής συγκυρία με τις προεδρικές στις ΗΠΑ

Μερικές φορές η... ζωή τα φέρνει ευνοϊκά για τους τηλεοπτικούς παραγωγούς - ή, στην περίπτωση της Netflix, άκρως ευνοϊκά. Η δημοφιλέστερη υπηρεσία διανομής ταινιών και τηλεοπτικών σειρών στον κόσμο ανακοίνωσε πως η πρώτη της "εσωτερική παραγωγή" που διακρίθηκε και βραβεύτηκε σε πολλαπλές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια, το περίφημο House of Cards, θα επιστρέψει για την τέταρτη σεζόν του το 2016. Μικρή λεπτομέρεια σε όλα αυτά, η οποία θα εκτιμηθεί δεόντως για την μικρή της ειρωνεία από το κοινό που έχει παρακολουθήσει τις προηγούμενες τρεις: η επόμενη σεζόν δεν θα είναι μόνο... τηλεοπτικά προεδρική, αλλά και συμπτωματικά επίκαιρη, αφού προς τα τέλη του 2016 θα γίνουν και οι εκλογές για τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ!

Πράγματι, αν η Netflix τηρήσει το μέχρι σήμερα χρονοδιάγραμμα - που την θέλει να φέρνει στο κοινό της μία νέα σεζόν House of Cards τον Φεβρουάριο κάθε νέας χρονιάς - το 2016 δεν θα παρακολουθήσουμε μόνο την προσπάθεια του Frank Underwood να διατηρήσει τη θέση του ως προέδρου των ΗΠΑ εκλεγόμενος για πρώτη φορά με συνταγματικές διαδικασίες, αλλά και την προσπάθεια ενός αριθμού Αμερικανών πολιτικών να κάνουν το ίδιο διαδεχόμενοι τον Barack Obama. Αμφιβάλλουμε αν οποιοσδήποτε από αυτός είναι τόσο αδίστακτος και μακιαβελικός όσο ο Francis, αλλά... life is stranger than fiction, λένε συχνά οι Σάξονες.

Η Netflix επιβεβαιώνει πως στην επόμενη σεζόν του House of Cards επιστρέφει ο Kevin Spacey στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Frank Underwood και η Robin Wright στο ρόλο της συζύγου του Claire - άλλωστε έχουν κερδίσει και οι δύο Χρυσές Σφαίρες και άλλα βραβεία για τις έξοχες ερμηνείες τους μέχρι στιγμής. Ο τέταρτος κύκλος της σειράς θα γυριστεί στη Βαλτιμόρη και τις γύρω περιοχές, εννοείται εξ αρχής σε υπερυψηλή ευκρίνεια συνεχίζοντας την παράδοση που έχουν καθιερώσει οι προηγούμενοι κύκλοι ως ένα από τα πρώτα δείγματα εμπορικά διαθέσιμου υλικού εικόνας 4Κ.

Ελπίζουμε, πάντως, η... καλή συγκυρία της αληθινής προεδρικής αναμέτρησης στις ΗΠΑ το 2016 να εμπνεύσει θετικά τους σεναριογράφους του House of Cards, καθώς η τρίτη σεζόν ήταν κατά γενική ομολογία υποτονική, άρρυθμη και σε σημεία δυστυχώς κακογραμμένη. Οι ερμηνείες των ηθοποιών δεν κατάφεραν να περισώσουν έναν αριθμό επεισοδίων όπου το ενδιαφέρον του θεατή αναπόφευκτα "έκανε κοιλιά" λόγω μακροσκελών σκηνών που δεν προσέφεραν τίποτε το ουσιαστικό, ενώ ο πειραματισμός με πολλαπλούς σκηνοθέτες (αυτή τη φορά ανάμεσά τους και η Robin Wright) στη συγκεκριμένη σεζόν δεν βοήθησε. Θα... επανέλθει δριμύτερος ο Francis το 2016; Το ευχόμαστε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ