House of Cards: πέμπτη σεζόν στις 30 Μαΐου

Ο μακιαβελικός Underwood σε νέες περιπέτειες, και με... ενδιαφέρον επικαιρότητας

Ούτε... μάντης να ήταν η Netflix όταν στήριζε, στις αρχές του 2013, μία από τις πρώτες τηλεοπτικές σειρές δικής της παραγωγής σε έναν αδίστακτο πολιτικό που θα κάνει τα πάντα για να γίνει Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών: τέσσερα χρόνια αργότερα ο άνθρωπος που έχει αυτόν τον τίτλο έχει ήδη απασχολήσει την κοινή γνώμη του πλανήτη περισσότερο από κάθε άλλον στο παρελθόν (και όχι με την καλή έννοια). Οι διαφορές, βέβαια, ανάμεσα στον Frank Underwood του The House of Cards και τον Donald Trump είναι πολλές - και δεν περιορίζονται στον τομέα του... IQ βέβαια - όμως μόνο τυχαίο δεν ήταν το μήνυμα της Netflix στο Twitter την ημέρα της έναρξης της θητείας Trump, το παρομοιώδες "We make the terror" με το οποίο ολοκληρώθηκε ο τέταρτος κύκλος της σειράς. Σε αυτό το πλαίσιο έχει, δυστυχώς, αυξημένο... ενδιαφέρον επικαιρότητας ο πέμπτος κύκλος του House of Cards, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για διάθεση στο παγκόσμιο κοινό την Τρίτη, 30 Μαΐου.

Η πολυβραβευμένη σειρά της Netflix είναι αλήθεια πως είχε τα.. "πάνω και τα κάτω της" τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς ο τρίτος κύκλος ήταν αργός και στερούμενος περιεχομένου στο όριο του αδιάφορου - ενώ ο τέταρτος ήταν καλύτερος και εν πολλοίς επανέφερε το "τρένο στις ράγες" (και το ενδιαφέρον του κοινού σε ομαλά για τα δεδομένα της σειράς επίπεδα). Στον νέο αυτό κύκλο ο Frank Underwood και η Claire Underwood έχουν... διαφορές να λύσουν, βεβαίως, όμως θα πρέπει να το κάνουν στο πλαίσιο των αμερικανικών εκλογών που έρχονται, ανάμεσα σε μία σειρά από άλλες αντιξοότητες και, εχμ, εκκρεμότητες. Πρωταγωνιστές στους αντίστοιχους ρόλους είναι φυσικά και πάλι οι Kevin Spacey και Robin Wright, με όλο το υπόλοιπο καστ - τους Michael Kelly, Mahershala Ali, Jayne Atkinson, Neve Campbell, Derek Cecil, Nathan Darrow, Kim Dickens, Elizabeth Marvel, Dominique McElligott, Molly Parker και Paul Sparks - επίσης παρόν.

Αυτό που έχει αλλάξει στον φετινό κύκλο του The House of Cards είναι η γενική σκηνοθεσία και συνολική επίβλεψη της παραγωγής, καθώς ο Beau Willimon είχε δηλώσει από πέρυσι πως - μετά από 4 κύκλους - επιθυμεί να στρέψει την δημιουργική του ενέργεια σε κάτι άλλο. Τα καθήκοντά του έχουν αναλάβει οι από την αρχή παρόντες στην πορεία της σειράς Melissa James Gibson και Frank Pugliese. Ο πέμπτος κύκλος του The House of Cards θα μεταδοθεί φυσικά από την Netflix - αφού είναι δική της παραγωγή - με τον... πατροπαράδοτο τρόπο της, δηλαδή την διάθεση όλων των επεισοδίων ταυτόχρονα, προς εύκολη κατανάλωση "με τη μία". Θα είναι διαθέσιμος, ωστόσο, και στους συνδρομητές COSMOTE TV, μέσα από τις επιλογές Cinema On Demand της υπηρεσίας, φυσικά με ελληνικούς υπότιτλους. Περίεργοι είμαστε, σε αυτήν την εποχή της... μετα-αλήθειας που διανύουμε, τί έχουν σκαρφιστεί οι σεναριογράφοι του πέμπτου κύκλου στο The House of Cards προκειμένου να εκπλήξουν, έστω και λίγο, το κοινό. Για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ