House of Cards: η επόμενη σεζόν, τελευταία

Ούτως ή άλλως στο πλάνο της Netflix, κακό ωστόσο το timing για τον Kevin Spacey

Πρόκειται για ένα από εκείνα τα πράγματα που δίνουν την εντύπωση πως... δεν θα αποσαφηνιστούν ποτέ, πιθανότατα, όμως ο κόσμος του θεάματος έχει συνηθίσει τόσο το κοινό στην συνύπαρξη του "είναι" και του "φαίνεσθαι" ως συνδυασμού αποδεκτού, ώστε να μην έχει τελικά σημασία. Ελάχιστα 24ωρα μετά από το... σήριαλ (μεταφορικά) των αποκαλύψεων γύρω από τον Kevin Spacey, η Netflix ανακοίνωσε πως το εμβληματικό της σήριαλ (κυριολεκτικά) με πρωταγωνιστή τον διάσημο ηθοποιό, το πασίγνωστο House of Cards, θα ολοκληρωθεί στον επόμενο, έκτο κύκλο του.

Θα πρέπει φυσικά να ζει κανείς σε καταφύγιο δίχως τηλεόραση και Internet αυτές τις μέρες για να μην έχει ακούσει έστω κι επιγραμματικά τί συνέβη γύρω από το όνομα του Kevin Spacey: ένας μάλλον άσημος ηθοποιός, ο Anthony Rapp, ισχυρίστηκε πως σε ηλικία 14 ετών παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον Spacey (26 χρόνων τότε) σε κάποιο πάρτι. Ο Spacey με υπεκφυγές αποδέχθηκε/δεν αποδέχθηκε την κατηγορία, μην διαψεύδοντας αλλά και όχι επιβεβαιώνοντας, αναφέροντας ωστόσο... "παρεμπιπτόντως" πως ήταν πάντα αμφιφυλόφιλος και πλέον μόνο ομοφυλόφιλος - επιλογή που ερμηνεύτηκε από τα μέσα ενημέρωσης ως προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης εκ μέρους του.

Όλα αυτά είναι λυπηρά, προφανώς, καθώς ο Spacey είναι ασυζητητί ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του και το House of Cards μία από τις σειρές εκείνες που σηματοδότησαν, δίχως υπερβολή, την νέα εποχή της τηλεόρασης. Έχει, άλλωστε, και ιδιαίτερη σημασία για την ίδια την Netflix, καθώς ήταν η πρώτη παραγωγή της που αναγνωρίστηκε ως εφάμιλλη των καλύτερων που προσφέρουν τα παραδοσιακά αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα και αυτή που έχει αποσπάσει τα πιο πολλά βραβεία. Όμως το κλίμα στον κόσμο του θεάματος αναφορικά με την σεξουαλική παρενόχληση των ηθοποιών είναι πολύ βαρύ αυτόν τον καιρό και οι κατηγορίες προς το πρόσωπο του Kevin Spacey (και ο τρόπος που τις διαχειρίστηκε) δεν θα μπορούσαν να είχαν έλθει σε χειρότερη συγκυρία. Έχουμε την εντύπωση πως ούτε ο Frank Underwood δεν θα μπορούσε να βγει από αυτήν την κατάσταση δίχως απώλειες...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ