Game of Thrones: μικρότερη κι αργότερα η 7η σεζόν

Λόγω σεναρίου μετατoπίζονται χρονικά όλα τα γυρίσματα, τα υπόλοιπα ακολουθούν

H σχετική φημολογία είχε βέβαια ξεκινήσει - όπως θα περίμενε... φυσιολογικά πλέον κανείς - εβδομάδες πριν καν ολοκληρωθεί ο έκτος κύκλος, όμως το HBO με ανακοίνωσή του επισημοποίησε τα πράγματα: ο έβδομος κύκλος της πασίγνωστης σειράς φαντασίας, που βασίζεται στην σειρά βιβλίων A Song of Ice and Fire του George Martin, δεν θα είναι μόνο μικρότερος σε διάρκεια (κάτι που εν πολλοίς αναμενόταν), αλλά θα ξεκινήσει και αργότερα απ΄ότι ξεκίνησαν οι 6 προηγούμενοι κύκλοι. Αντί για την άνοιξη, αυτή τη φορά το HBO θα προβάλλει το Game of Thrones το καλοκαίρι, δημιουργώντας χρονική απόσταση 12 και πλέον μηνών ανάμεσα στον 6ο και τον 7ο κύκλο. Με άλλα λόγια... (in the) summer (it) is coming!

H καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η διαδικασία της παραγωγής πρέπει πλέον να είναι ευθυγραμμισμένη με τον... καιρό του Westeros, οπότε ο πραγματικός καιρός πρέπει να ακολουθήσει: ενώ παραδοσιακά τα περισσότερα επεισόδια των Game of Thrones γυρίζονταν καλοκαίρι, σεναριακά στην χώρα όπου διαδραματίζονται όλα τα επεισόδια "έχει έλθει ο χειμώνας" πλέον (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Αυτό σημαίνει πως στις τοποθεσίες όπου γίνονται τα γυρίσματα θα πρέπει να επικρατούν χειμωνιάτικες συνθήκες και οι δύο διευθυντές παραγωγής, οι David Benioff και Dan Weiss, είναι αναγκασμένοι να δουλέψουν πολύ περισσότερο από τον Νοέμβριο και μετά. Προσθέτοντας κανείς και τον απαραίτητο χρόνο επεξεργασίας και τελειοποίησης του υλικού (post production), προσθήκης των εφέ κλπ., εύκολα αντιλαμβάνεται πως είναι πρακτικά αδύνατο ο έβδομος κύκλος να ξεκινήσει π.χ. τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, όπως γινόταν άλλες χρονιές.

Τα νέα αυτά - μαζί με την επιβεβαίωση του HBO πως ο 7ος κύκλος θα απαρτίζεται από επτά και όχι δέκα επεισόδια - είναι σαφώς δυσάρεστα για τους πιστούς οπαδούς της σειράς, οι οποίοι... με αυτά και με κείνα θα πρέπει να περιμένουν ακόμη δυόμισι χρόνια σχεδόν προκειμένου να μάθουν πώς ολοκληρώνεται η μάχη για τον Σιδερένιο Θρόνο (και όχι μόνο). Το μόνο παρήγορο: μέχρι τότε υπάρχει και μία... μικρή πιθανότητα να έχει ολοκληρώσει ο George Martin το έβδομο βιβλίο του. Σε αυτήν την περίπτωση βέβαια ο όγδοος κύκλος του Game of Thrones θα λειτουργήσει ως το... υπέρτατο spoiler για το τελευταίο βιβλίο της σειράς Song of Ice and Fire, όμως τί να πεις και τί να κάνεις; Συγγραφείς!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ