Δεύτερη σεζόν της σειράς Jessica Jones στον ορίζοντα

Ακόμη ένας χαρακτήρας της Marvel σημειώνει εντυπωσιακή... σόλο επιτυχία, έπεται συνέχεια

H Marvel φαίνεται να έκανε την... απολύτως σωστή επιλογή πριν από δύο χρόνια, επιλέγοντας να συνεργαστεί με την Netflix για τις τηλεοπτικές σειρές των περισσότερο "γήινων" υπερηρώων που εμφανίζονται εδώ και δεκαετίες στα comics της. Μετά την μεγάλη επιτυχία και την επιδοκιμασία που απέσπασε από τα μέσα ενημέρωσης ο πρώτος κύκλος του Daredevil - ο οποίος θα πρωταγωνιστήσει σε δεύτερο κύκλο που θα προβληθεί μέσα στην άνοιξη - η δημοφιλέστερη υπηρεσία Δικτυακής διανομής ταινιών και τηλεοπτικών σειρών επιβεβαίωσε πως και η Jessica Jones θα συνεχίσει τις περιπέτειές της σε δεύτερο κύκλο. Η ομώνυμη υπερηρωΐδα - που ενσάρκωσε εξαιρετικά η Krysten Ritter - έφερε στο προσκήνιο μία πολύ περισσότερο καθημερινή, ωμή και ευάλωτη γυναίκα με ειδικές δυνάμεις σε σχέση με αυτές που συναντά κανείς στις "γυαλιστερές" ταινίες της Marvel, "κάνοντας τη διαφορά" που εν τέλει έφερε αυτήν την επιτυχία στο όλο εγχείρημα.

Συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για τον δεύτερο κύκλο της Jessica Jones δεν προσδιορίστηκε από την Netflix, θα έχει ωστόσο ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε πού ακριβώς θα τοποθετηθεί αυτό - ας μην ξεχνάμε, ο Luke Cage που συμμετείχε στην προαναφερθείσα σειρά θα πρωταγωνιστήσει φέτος στη δική του, το ίδιο θα κάνει και ο σύντροφός του Iron Fist με τη δική του σειρά, ενώ οι τέσσερις υπερήρωες θα συμπρωταγωνιστήσουν στην σειρά The Defenders που έχει δρομολογηθεί για το 2018. Αν... όλοι οι παραπάνω χαρακτήρες "τρέξουν" από δύο κύκλους στο μεσοδιάστημα, είναι πιθανό έως πολύ πιθανό το αρχικό χρονοδιάγραμμα της "πενταλογίας του Hell's Kitchen" να αλλάξει σημαντικά.

Λαμβάνοντας στα υπ' όψιν, δε, πως στη διάρκεια αυτών των σειρών θα παρουσιαστούν χαρακτήρες με καθόλου μικρή δυναμική για δικές τους σειρές επίσης (όπως οι Electra και The Punisher που έχουν ήδη ενσαρκωθεί κινηματογραφικά), τότε μπορεί εύκολα ν' αντιληφθεί για ποιούς λόγους η Netflix φαίνεται να έχει "χτυπήσει χρυσή φλέβα" με τη συνεργασία της Marvel. Ο πρώτος κύκλος της Jessica Jones προβάλλεται αυτή τη στιγμή αποκλειστικά από την υπηρεσία της Netflix (που πρόσφατα ξεκίνησε την επίσημη λειτουργία της και στην Ελλάδα), υποτιτλισμένος στα αγγλικά, τόσο σε υψηλή όσο και σε υπερυψηλή ευκρίνεια (εικόνα 4Κ). Ακόμη και κάνοντας χρήση του πρώτου "δοκιμαστικού" δωρεάν μήνα σε αυτήν, μπορεί να σχηματίσει κανείς τη δική του γνώμη για την πλέον... αλήτικη ηρωΐδα της Marvel που έχει βρει ως σήμερα το δρόμο της στην οθόνη. Τα καλά, να λέγονται!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ