Deadpool: η οικιακή έκδοση διαθέσιμη το Μάιο

Η άκρως επιτυχημένη και ήδη... cult ταινία της Marvel για ενηλίκους, πολύ σύντομα σε Blu-ray και DVD

Οποιοσδήποτε είχε μέχρι πρόσφατα υποστηρίξει - και δικαίως - πως οι ταινίες με πρωταγωνιστές υπερήρωες ίσως είχαν ως είδος πλατυάσει και αρχίσει να "κουράζουν" το παγκόσμιο κοινό, κατά πάσα πιθανότητα... δεν είχε συνυπολογίσει στην όλη εικόνα τον Deadpool, τον βωμολόχο, είρωνα αλλά απολαυστικό μεταλλαγμένο της Marvel: η ομώνυμη ταινία σημείωσε στα κινηματογραφικά ταμεία έσοδα της τάξης των 800 εκ. δολαρίων με budget υποδεκαπλάσιο και προώθηση κυρίως "viral" χαρακτήρα - έχει ήδη αποσπάσει, δε, τον τίτλο της περισσότερο επιτυχημένης ταινίας αυστηρά για ενήλικες (R-rated) όλων των εποχών. Καμία απορία, λοιπόν, που η Marvel θέλει να αποκομίσει το μέγιστο δυνατό κέρδος από την ταινία αυτή "όσο είναι ζεστό το σίδερο"... γι' αυτό και έχει προγραμματίσει την κυκλοφορία της οικιακής εκδοχής του φιλμ νωρίτερα απ' ότι περιμέναμε!

Πράγματι, ενώ το Deadpool παιζόταν ακόμη σε πολλά σινεμά σε όλον τον κόσμο έως τα μέσα Μαρτίου σχεδόν, η έκδοσή του σε DVD και Blu-ray αναμένεται στην αμερικανική αγορά στις 10 Μαΐου - λιγότερο από τρεις μήνες μετά από την πρώτη ημέρα προβολής του στις πιο πολλές χώρες. Η 20th Century Fox δεν έχει ακόμη διευκρινίσει αν η ημερομηνία αυτή ισχύει και για την Ευρώπη (κατ' επέκταση και για την Ελλάδα), όμως είναι μάλλον ασφαλές να υποθέσει κανείς πως και "διαφορά φάσης" να υπάρχει, δεν θα είναι μεγαλύτερη κάποιων εβδομάδων στη χειρότερη περίπτωση. Οι φίλοι των ταινιών της Marvel στην Ελλάδα, με άλλα λόγια, μπορούν να περιμένουν την οικιακή έκδοση του Deadpool κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο Μάιο - καθόλου τυχαία, ίσως, μέσα στην ίδια περίοδο προβολής του επόμενου blockbuster της Marvel, του Captain America: Civil War στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Λεπτομέρειες όσον αφορά στα τεχνικά και τα extras που θα προσφέρει η έκδοση του Deadpool σε DVD/Blu-ray δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί - αλλά, βάσει της παράδοσης των δύο studios σε άλλες παραγωγές μέχρι στιγμής, θεωρούμε πως μπορούμε να περιμένουμε ποιοτικά πρώτα κι ενδιαφέροντα δεύτερα. Το Deadpool έχει, άλλωστε, ήδη αποκτήσει ως ταινία αυτή καθ' αυτή... cult status στα μάτια του κινηματογραφικού κοινού, οπότε για τις Marvel/20th Century Fox είναι πραγματική ευκαιρία η κυκλοφορία του με τέτοιο τρόπο, ώστε οι σχετικές πωλήσεις της οικιακής έκδοσης να συνεχιστούν και μετά το πρώτο διάστημα της κυκλοφορίας της. Όπως πάντα, ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ