COSMOTE TV: Οσκαρικές ταινίες σε πρώτη προβολή

Τα περισσότερα από τα φιλμ που διακρίθηκαν στην πορεία προς την απονομή... και όχι μόνο

Στον απόηχο των φετινών... επεισοδιακών βραβείων Oscar το ενδιαφέρον του κοινού ομολογουμένως έχουν κεντρίσει - ίσως περισσότερο από την περίοδο που παίζονταν στα σινεμά... - ουκ ολίγες από τις ταινίες που βραβεύτηκαν με ένα ή περισσότερα τέτοια. Η υπηρεσία COSMOTE TV, η οποία φιλοξένησε φέτος την μετάδοση της τελετής, έχει προγραμματίσει την προβολή ενός αριθμού από αυτές τις ταινίες: το Moonlight (Oscar Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου συνοδευόμενο από το Oscar Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Mahersala Ali), το Manchester by the Sea (Oscar Πρωτότυπου Σεναρίου συνοδευόμενο από το Oscar Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Kasey Afflek), το Fences (Oscar Β' Γυναικείου Ρόλου για την Viola Davis), το The Salesman (Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας), το Zootopia (Oscar Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων) και το The Jungle Book (Oscar Καλύτερων Οπτικών Εφέ), όλα έχουν προγραμματιστεί για προβολή στα κανάλια COSMOTE CINEMA το επόμενο διάστημα.

Μαζί τους οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε πρώτη προβολή και άλλες ταινίες που ξεχώρισαν ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες αρκετά ώστε να προταθούν, αποσπώντας παράλληλα εξαιρετικές κριτικές: η υποψήφια στην κατηγορία Β’ Ανδρικού Ρόλου Nocturnal Animals, το σκοτεινό Elle του Paul Verhoeven με την υποψήφια για το Oscar Α’ Γυναικείου Ρόλου Isabelle Huppert, το Loving με την υποψήφια στην ίδια κατηγορία Ruth Negga, το Florence Foster Jenkins με την υποψήφια Meryl Streep, αλλά και το βιογραφικό Jackie που είχε συνολικά 3 υποψηφιότητες (μεταξύ των οποίων και μία για την Natalie Portman). Πρεμιέρα στην COSMOTE TV θα κάνουν και οι υποψήφιες ταινίες στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας Tanna (Αυστραλία) και Toni Erdmann (Γερμανία), καθώς και στην κατηγορία Καλύτερου Animation τα The Red Turtle, Βαϊάνα (Moana) και Kubo and the Two Strings. Η υπηρεσία θα φιλοξενήσει ουσιαστικά την πλειοψηφία των βραβευμένων και υποψήφιων ταινιών στα φετινά βρεαβεία Oscar: όχι λιγότερες από 24 (!) συνολικά.

Τα κανάλια COSMOTE CINEMA θα φιλοξενήσουν επίσης σε πρώτη προβολή το πολυβραβευμένο ντοκυμαντέρ Fire at Sea με θέμα το τραγικό ναυάγιο στην Λαμπεντούζα (υποψήφιο για Oscar Καλύτερου Ντοκιμαντέρ), το γουέστερν Hell or High Water (υποψήφιο για Πρωτότυπο Σενάριο και Μοντάζ), όπως και τα επίσης υποψήφια Allied (Ενδυματολογία), Star Trek: Beyond (Μέικ Απ/Κομμώσεις), Doctor Strange (Οπτικά Εφέ), Hail, Caesar! (Καλλιτεχνική Διεύθυνση) και 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi ( Ηχητικό Μιξάζ). Αξίζει να σημειωθεί πως πρεμιέρα έκανε στην COSMOTE TV λίγες ώρες πριν από την τελετή της απονομής και το 4.1 Miles της Δάφνης Ματζιαράκη, με θέμα τις ροές προσφύγων στην Ελλάδα (υποψήφιο για Oscar στην κατηγορία καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους).

Υπενθυμίζουμε πως η COSMOTE TV έχει εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα μετάδοσης των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τα επόμενα τρία χρόνια, οπότε θα φιλοξενήσει κατά πάσα πιθανότητα μεγάλο αριθμό οσκαρικών ταινιών σε αυτό το διάστημα. Χρόνο και όρεξη να έχει κανείς, με άλλα λόγια!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ