Comic-Con San Diego 2016: υπερηρωϊκά trailers για όλους!

Αποκαλύψεις και παρουσιάσεις επερχόμενων ή νέων ταινιών και σειρών από DC, Marvel, Netlfix και... όχι μόνο

Τα χρόνια εκείνα που οι εκθέσεις Comic-Con απευθύνονταν μόνο στους λάτρεις των comics, άντε και της λογοτεχνίας του φανταστικού έχουν... παρέλθει ανεπιστρεπτί προφανώς: από τότε που οι τηλεοπτικές σειρές και οι ταινίες με αντίστοιχη θεματολογία έχουν προσελκύσει κατά πολύ ευρύτερο κοινό, κάθε Comicon είναι και μία πρώτης τάξεως αφορμή για τις κινηματογραφικές, τα τηλεοπτικά δίκτυα και τις Δικτυακές υπηρεσίες να γνωστοπoιήσουν τα σχέδιά τους για επερχόμενα φιλμ ή σειρές και να δημιουργήσουν ενθουσιασμό γύρω από αυτά. Ειδικά οι Comic-Con του San Diego, που γίνονται παραδοσιακά το καλοκαίρι (βολικά σε "νεκρό χρόνο" τηλεοπτικά), είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια συγκεντρώσει αξιόλογη ειδησεογραφία γύρω από αυτό το περιεχόμενο. Φέτος, ωστόσο, πραγματικός... καταιγισμός από συνεντεύξεις, ανακοινώσεις και trailers με θέμα, τί άλλο; Τους σούπερ ήρωες!

Η DC, μετά από την πολυσυζητημένη - για όλων των ειδών τους λόγους - πρώτη ταινία του νέου της κινηματογραφικού σύμπαντος, το Batman vs Superman, επεδίωξε ολοφάνερα να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση και... τα κατάφερε: το trailer της Wonder Woman, από την οποία πήραμε μία πρώτη γεύση στο Batman vs Superman, είναι συναρπαστικό εικαστικά, δείχνει άρτιο σεναριακά και προϊδεάζει για κάτι το ξεχωριστό. Πολύ ενδιαφέρον, αν και σημαντικά δυσκολότερο με τόσους διαφορετικούς χαρακτήρες να διεκδικούν δικό τους χρόνο επί της οθόνης, δείχνει και το trailer του Justice League, όπου ο Batman συγκεντρώνει με την βοήθεια της Wonder Woman άλλους υπερήρωες όπως ο Cyborg, ο Aquaman και ο Flash (ναι - αλλά όχι ο ίδιος με τον τηλεοπτικό) προκειμένου να αντιμετωπίσουν μία άγνωστη απειλή. Στο εικαστικό της αφίσας, ωστόσο, συμπεριλαμβάνεται - φυσικά - και ο Superman.

Η "επικρατούσα δύναμη" στις ταινίες και σειρές υπερηρώων αυτή τη στιγμή, η Marvel, περιορίστηκε μόνο στο νέο trailer του Dr. Strange - η προβολή του έχει προγραμματιστεί για τις 27 Οκτωβρίου - το οποίο όμως είναι... "όνομα και πράγμα" μαγικό. Αντιθέτως προώθησε περισσότερο δυναμικά την συνεργασία της με την Netflix: οι δύο εταιρείες επέδειξαν trailer για την σειρά Luke Cage (ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου), trailer για την σειρά Iron Fist (ξεκινά κάποια στιγμή μέσα στο 2017), ακόμη και ένα teaser για την σειρά The Defenders, η οποία φέρνει αυτούς τους δύο χαρακτήρες, την Jessica Jones και τον Daredevil σε μία ομάδα. Μιλώντας για τον Daredevil, άλλωστε, επιβεβαιώθηκε όπως αναμενόταν και ο δικός του τρίτος κύκλος, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα προβληθεί στις αρχές του 2017.

Η Marvel, άλλωστε, ανακοίνωσε και επέδειξε το πρώτο trailer του Legion, μίας νέας σειράς στο θεματικό κανάλι FX με πρωταγωνιστή τον ομώνυμο μεταλλαγμένο των X-Men. Με αυτόν τον τρόπο πρακτικά επιβεβαιώνει και όλους εκείνους που θέλουν την Marvel σιγά-σιγά να απομακρύνεται στα comics από τους υπερήρωες των οποίων δεν κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα κινηματογραφικά και να κάνει σχετικές συμφωνίες μόνο τηλεοπτικές. Το μέλλον των X-Men, των Fantastic Four και του Silver Surfer με αυτά τα δεδομένα φαντάζει όχι ακριβώς πολλά υποσχόμενο, καθώς η 20th Century Fox - η οποία κατέχει τα δικαιώματα αυτά - δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής πρόθεση να συνεργαστεί με τηλεοπτικούς σταθμούς ή υπηρεσίες α λα Netflix για σχετικές παραγωγές (και οι δύο τελευταίες ταινίες των X-Men και των Fantastic Four ήταν μάλλον μέτριες). Όπως φαίνεται, μάλλον... φθηνά την γλίτωσαν οι Spiderman και Deadpool, από αυτήν την άποψη!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ