Αντίο Conn-X TV, καλώς ήλθες OTE TV

Συναγωνισμός στη δορυφορική... επιτέλους

Αυτό που περιμένει κανείς όταν ένας τηλεπικοινωνιακός οργανισμός όπως ο ΟΤΕ εισέρχεται σε μία μέχρι πρότινος μονοπωλιακή αγορά - όπως αυτή όπου για πάρα πολύ καιρό η Nova "έπαιζε μόνη της" - είναι να φέρει ανταγωνισμό πρώτα απ' όλα στις τιμές. Σε αυτό δεν απογοητευτήκαμε: το "βασικό" Family Pack της δορυφορικής OTE TV προσφέρεται αντί €14.90 μηνιαίως, το Full Pack αντί €19.90 για το ίδιο διάστημα, ενώ επιβάρυνση κατά €6 υπάρχει για όσους επιθυμούν την προσθήκη του Adult Pack (με τα κανάλια Hustler TV και Dorcel TV). Οι τιμές είναι κατά 20% περίπου χαμηλότερες από τις αντίστοιχες της Nova σε παρόμοια πακέτα και κρίνονται ικανοποιητικές για αρχικές κι όσα προσφέρουν. Πρέπει να ληφθεί όμως στα υπόψιν πως ισχύουν για το κοινό που έχει ήδη συνδρομή στον ΟΤΕ και για δέσμευση 12μηνου προγράμματος παραμονής στην υπηρεσία.

Για το κοινό που δεν έχει τέτοια συνδρομή, οι τιμές του δορυφορικού OTE TV ανέρχονται σε €18.63€/μήνα για το Family Pack και €24.88€/μήνα για το Full Pack. Για όσους και όσες για κάποιο λόγο προτιμήσουν την ΟΤΕ TV Μέσω Conn-X οι τιμές είναι οι πρώτες αναφερθείσες, αλλά το πρόγραμμα είναι βεβαίως σε συμβατική ευκρίνεια και δεν περιλαμβάνεται η Δικτυακή συνδρομή αυτή καθ' αυτή. Στο αρχικό κόστος απόκτησης της δορυφορικής ΟΤΕ TV, επίσης, θα πρέπει να συνυπολογιστεί το εφάπαξ του εξοπλισμού (€55) και της εγκατάστασης (€60). Όσοι και όσες είναι ήδη συνδρομητές στην... υπηρεσία-αντίπαλο δέος, τη Nova, το κόστος αυτό περιορίζεται σε €35 μόνο για την προσαρμογή της εγκατάστασης, αν το υπάρχον πιάτο να είναι ικανής διαμέτρου για να εξυπηρετήσει και τους δύο δορυφόρους.

Από οποιαδήποτε οπτική γωνία και αν το κρίνει κάποιος, πολύ καλά τα νέα της εισόδου του ΟΤΕ στη δορυφορική τηλεόραση. Η σχετική υπηρεσία, πάντως, έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, ξεκινώντας από το αθλητικό περιεχόμενο ελληνικού ενδιαφέροντος - κακά τα ψέματα, ειδικά το ποδόσφαιρο αποδεδειγμένα "πουλά συνδρομές" - και συνεχίζοντας με ταινίες πρώτης προβολής σε υψηλή ευκρίνεια και ίσως κάποιες αποκλειστικότητες που θα δώσουν μεγαλύτερα κίνητρα για... αλλαγή στρατοπέδου. Όταν η ΟΤΕ TV εξοπλιστεί από πλευράς περιεχομένου σε αυτό το επίπεδο, τότε ο ανταγωνισμός θα είναι αληθινά πολύ σκληρός, η... τιμολογιακή σύγκρουση πιθανώς θα ακολουθήσει από κοντά και ωφελημένοι θα βγούμε όλοι εμείς. Σε κάθε περίπτωση, αντίο Conn-X TV, καλώς ήλθες OTE TV!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ