Alicia Vikander: η νέα Lara Croft

H Σουηδή καλλονή στον πρωταγωνιστικό ρόλο της επερχόμενης ταινίας Tomb Raider από την MGM

Το Hollywood είναι... "ένοχο" βέβαια για πολλές, πάρα πολλές, υπερβολικά πολλές κακές "μεταφορές" video games σε ταινίες, όμως δεν παύει να ξεχωρίζει τις ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές ευκαιρίες όπου αυτές εμφανίζονται - και μία ακριβώς τέτοια είναι, αυτή τη στιγμή, η σειρά των περίφημων Tomb Raider της θρυλικής Eidos (που ανήκει πλέον στην Square Enix). Οι δύο γνωστές ταινίες με πρωταγωνίστρια την Angelina Jolie προβλήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 χωρίς να... αφήσουν εποχή ακριβώς - στο περίφημο Rotten Tomatoes τούς έχουν απονεμηθεί βαθμολογίες 19% και 24% για την πρώτη και την δεύτερη αντίστοιχα - και η Paramount δεν αποπειράθηκε να προχωρήσει και σε τρίτη, παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιο της Jolie το προέβλεπε. Και όλοι πιστεύαμε πως η καριέρας της κινηματογραφικής Lara Croft θα έληγε άδοξα εκεί.

Τα Tomb Raider ποιοτικά είχαν αρχίσει ήδη να παίρνουν την κατιούσα καιρό πριν από τις ταινίες, οπότε κανείς δεν εξεπλάγη όταν κι αυτά υποχρεώθηκαν σε προσωρινή... άδεια το 2008. Αυτό που κανείς δεν περίμενε ήταν η θριαμβευτική επιστροφή τους πέντε χρόνια αργότερα με την "επανεκκίνηση" που έκανε η Crystal Dynamics αντικαθιστώντας την Eidos: αυτή η επανέναρξη μάς γνώρισε μία κατά πολύ νεότερη, άπειρη, αθώα Lara Croft στο ξεκίνημα μόλις των περιπετειών της, και τα δύο νεότερα Tomb Raider στα οποία αυτή πρωταγωνιστεί έχουν σημειώσει σημαντική εμπορική επιτυχία. Όπως δείχνουν τα πράγματα το 2017 η MGM θα αποπειραθεί ν' αξιοποιήσει την επιτυχία αυτή, προβάλλοντας στα σινεμά ένα νέο Tomb Raider με πρωταγωνίστρια - στη θέση της Angelina Jolie που δεν είναι πια ιδανική επιλογή για τον ρόλο - την Alicia Vikander, την πανέμορφη νεαρή Σουηδέζα που έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια σε φιλμ όπως τα The Fifth Estate, Ex Machina και The Man from U.N.C.L.E.

Το νεαρό της ηλικίας της Vikander, καθώς και ο σωματότυπός της, προϊδέάζουν για μία εμφάνιση της Lara Croft ανάλογης των νεότερων games - την διάσημη Αγγλίδα τυχοδιώκτρια σε μικρή δηλαδή ηλικία, πιθανώς στο ξεκίνημα των περιπετειών που θα την διαμορφώσουν στον... θηλυκό Indiana Jones τα επόμενα χρόνια. Η Alicia Vikander είναι πολύ καλή επιλογή για το συγκεκριμένο ρόλο και θα έχουμε περισσότερα στοιχεία στα χέρια μας για να το κρίνουμε από την εμφάνισή της δίπλα στον Matt Damon στο νέο Jason Bourne που θα προβληθεί στα σινεμά το καλοκαίρι. Μόνη... πηγή προβληματισμού μας όσον αφορά στην νέα ταινία Tomb Raider δεν είναι άλλη από την επιλογή σκηνοθέτη: στο πρόσωπο του Roar Uthaug, που μετρά πολύ λίγες ταινίες μεγάλου μήκους στο ενεργητικό του και καμία από αυτές ξεχωριστή, δεν θα λέγαμε πως έχουμε ιδιαίτερη εμπιστοσύνη. Ελπίζουμε πως θα διαψευστούμε; Εννοείται!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ