Alicia Vikander: η Lara Croft... copy/paste!

Πιστή η πρωταγωνίστρια της νέας ταινίας στην ηρωΐδα των διάσημων Tomb Raider, στα σινεμά το 2018

Μερικές φορές οι ευχάριστες εκπλήξεις είναι αληθινά απρόσμενες - ακόμη κι έτσι, ωστόσο, για όλους τους λάτρεις των Hollywood blockbusters που τυγχάνουν και gamers, η συγκεκριμένη ήταν αληθινά ευχάριστη. Είχαμε αναφέρει εδώ και καιρό πως τον ρόλο της Lara Croft στην νέα ταινία Tomb Raider έχει αναλάβει η Alicia Vikander των Fifth Estate, Ex Machina και The Man from U.N.C.L.E. και είχαμε σχολιάσει πως δείχνει να είναι, βάσει ηλικίας και παρουσιαστικού, πολύ καλή επιλογή για τον συγκεκριμένο ρόλο. Ε, πριν από λίγες ώρες έγιναν διαθέσιμες και οι πρώτες φωτογραφίες από την παραγωγή της ταινίας, στο πλαίσιο αποκλειστικής συνέντευξης που έδωσε η Vikander στο περιοδικό Vanity Fair - και η σωστή επιλογή στο κάστινγκ της διάσημης Βρετανίδας τυχοδιώκτριας όχι μόνο είναι ολοφάνερη πλέον, αλλά... επιβεβαιώνεται πανηγυρικά!

Οι φωτογραφίες αναπαριστούν την Vikander με θαυμαστή ακρίβεια ως Lara Croft όπως την γνώρισε το κοινό των video games το 2013 - όταν δηλαδή η φημισμένη σειρά των Tomb Raider (μετά από απαραίτητη και πολύχρονη απουσία) "επανεκκινήθηκε" από την εκδότρια Square/Enix και την δημιουργό Eidos. Σε εκείνον τον τίτλο οι παίκτες γνωρίστηκαν εκ νέου με την δεσποινίδα Croft καθώς το σενάριο του τίτλου εκείνου την αναζητά στο παρελθόν της, όταν ήταν ακόμη έφηβη και όχι η εντυπωσιακή γυναίκα με την έφεση στην ανακάλυψη θησαυρών και τα... 45άρια πιστόλια. Όπως δείχνουν τα πράγματα και η επερχόμενη ταινία θα ακολουθήσει σεναριακά την ίδια κατεύθυνση, καθώς η Vikander κάνει στην συνέντευξή της λόγο για "την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας που αναζητά την θέση της στον κόσμο" θέλοντας να συνδέσει το παρελθόν του εξερευνητή πατέρα της με το δικό της, σημαντικά διαφορετικό, παρόν.

H ταινία "στέλνει" την νεαρή Croft στην τελευταία γνωστή θέση του πατέρα της πριν αυτός εξαφανιστεί: ένα νησί στα ανοιχτά της Ιαπωνίας. Οι gamers θα αναγνωρίσουν φυσικά αμέσως το αφιλόξενο σκηνικό με το οποίο ήλθαν αντιμέτωποι στο Tomb Raider του 2013, όπως και την ναυαγό Lara. Απομένει να δούμε αν οι σεναριογράφοι και ο σκηνοθέτης επιφυλάσσουν και άλλες παράλληλες επιλογές - αν και θα χρειαστεί να περιμένουμε περισσότερο απ' όσο προέβλεπε το αρχικό πλάνο, καθώς η ημερομηνία προβολής του Tomb Raider έχει μετακινηθεί στις 16 Μαρτίου του 2018 πλέον. Θα είναι αυτή η ταινία που θα "κάνει την διαφορά" ανάμεσα σε τόσες άλλες αποτυχημένα βασισμένες σε video games, όπως τα πρόσφατα Need for Speed, Warcraft και Assassin's Creed; Το ελπίζουμε ολόψυχα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ