Samsung BD-P4600

Ομορφιά και πληρότητα, προσιτά

Είδος: Blu-ray player
Τιμή: €449,00

Εταιρία: Samsung
Διανομή: Ευρωηλεκτρονική

Ίσως συνέβη λόγω του γεγονότος ότι τα πρώτα Blu-ray player που κυκλοφόρησαν έφεραν την υπογραφή των μεγαλύτερων κατασκευαστριών του χώρου (που τείνουν... να αποφεύγουν την πολλή πρωτοτυπία στο design). Ίσως συνέβη λόγω του γεγονότος ότι οι συσκευές αυτές σχεδόν υποχρεούνταν να "ευθυγραμμιστούν εικαστικά" με τα ήδη υπάρχοντα άλλα τμήματα ενός home cinema (π.χ. ενισχυτές). Σε κάθε περίπτωση, Blu-ray player που να μην ακολουθεί την πεπατημένη του... "κουτιού" στο σχεδιασμό του, οι καταναλωτές με ευαισθησίες στη lifestyle διακόσμηση δεν είχαν μέχρι πρόσφατα στη διάθεσή τους. Το γεγονός αυτό πιθανώς διέκρινε ως ευκαιρία και η Samsung, αν κρίνει κανείς από το πανέμορφο, αληθινά διαφορετικό BD-P4600 που έρχεται (στη φάση της ωριμότητας πλέον του φορμά) να διεκδικήσει μεν μία θέση ανάμεσα στα προσιτά Blu-ray player, αλλά να αποτελέσει και μια πρόταση ιδιαίτερη. Η στήλη είχε την ευκαιρία να έλθει σε επαφή με εισαχθέν γερμανικό μοντέλο - στην ελληνική αγορά αναμένεται πολύ σύντομα - και να καταγράψει τις εντυπώσεις της από αυτό στις επόμενες παραγράφους.

Γίνεται πολύ γρήγορα κατανοητό για ποιούς λόγους είναι ιδιαίτερη πρόταση το BD-P4600: η εξωτερική του εμφάνιση δεν θυμίζει σε τίποτε player, πόσο μάλλον... Blu-ray player! Είναι απίστευτα λεπτό (μόλις 42 χιλιοστά), με υπέροχα τονισμένες καμπύλες γραμμές να ορίζουν την πρόσοψή του και το ημιδιαφανές κάλυμμα - μέσα από το οποίο φαίνονται οι ενδείξεις λειτουργίας - να αποπνέει μία αίσθηση σαφώς φουτουριστική. Την ίδια αίσθηση αποκομίζει κανείς και από τα πλήκτρα αφής που "κρύβονται" κάτω από την επιφάνεια της πρόσοψης, άλλωστε, όπως και από το, επίσης "κρυμμένο" στα πλάγια, drive που είναι slot-in (απλή "σχισμή" δηλαδή για τα δισκάκια). Το BD-P4600 είναι τόσο λεπτό και ελαφρύ, που μπορεί να στερεωθεί και σε τοίχο (!), όντας το μόνο Blu-ray player που ξέρουμε με αυτήν την ιδιότητα. Βεβαίως, θα πρέπει να ομολογήσει κανείς ότι η ποιότητα κατασκευής του δεν είναι ακριβώς... hi-end, αλλά αφενός για το επίπεδο κόστους του δεν περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό, αφετέρου όντως φαίνεται ακριβότερο απ' ότι πραγματικά είναι.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι το BD-P4600 ανήκει στην κατηγορία των προσιτών Blu-ray player, δεν το εμποδίζει να φέρει στο προσκήνιο κάποια χαρακτηριστικά που ακόμη και πολλαπλάσιου κόστους αντίστοιχες συσκευές στερούνται. Για παράδειγμα, είναι συμβατό με το Profile 2.0 του προτύπου Blu-ray, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να αξιοποιήσει extra Δικτυακό περιεχόμενο μέσω BD-Live. Αλλά σε αντίθεση με όλα σχεδόν τα άλλα player, φέρει ενσωματωμένη μνήμη 1 GB, ώστε να μην αναγκάζει τον κάτοχό του σε αγορά καρτών μνήμης SD ή USB stick (έστω κι αν μέσω του δεύτερου μπορεί να επεκτείνει τη μνήμη αυτή). Επίσης, η μία από τις δύο θύρες USB μπορεί να "εξοπλίσει" το BD-P4600 με δέκτη Wi-Fi, ώστε αυτό και να συνδέεται στο Internet ασύρματα, αλλά και να λαμβάνει multimedia περιεχόμενο για αναπαραγωγή (μουσική, φωτογραφίες και video) από PC που υπάγονται στο ίδιο οικιακό δίκτυο. Φυσικά, για ενσύρματη διασύνδεση στο πίσω μέρος της συσκευής βρίσκεται πάντοτε και η θύρα Ethernet.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ