Νέα TV για το Mundial: Ρύθμισέ την

Πώς να πάρετε την καλύτερη εικόνα από τη νέα σας τηλεόραση

Ναι, το γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σε πάρα πολλά ελληνικά σπίτια είναι... όνειρο θερινής νυκτός η ρύθμιση του φωτισμού στο σαλόνι έτσι, ώστε να ευνοείται η θέαση στην τηλεόραση. Όμως υπάρχουν μερικοί γενικοί κανόνες που μπορεί να ακολουθήσει κανείς.



Για παράδειγμα, είναι μη πρακτικό και μάλλον απίθανο να επικρατεί... συσκότιση στο σαλόνι εν ώρα ματς - τα ατυχήματα με τις μπύρες στα τυφλά είναι περισσότερο από πιθανά! Μπορούμε όμως να φροντίσουμε να έχουμε ανοιχτά εκείνα τα φώτα, τα οποία δεν αντανακλούν το φως απευθείας πάνω στην επιφάνεια της οθόνης: στις τηλεοράσεις plasma οι αντανακλάσεις αυτές δημιουργούν πραγματικά μεγάλο πρόβλημα, στις LCD αλλοιώνουν τα χρώματα και την ομοιογένειά τους.

Το ίδιο ισχύει, φυσικά, και κατά τη διάρκεια της μέρας (για τους τυχερούς που θα μπορούν να βλέπουν και τα πρωϊνά ματς): αν είναι εφικτό να μην αντανακλά το φως του ήλιου από τα παράθυρα στην οθόνη, φροντίστε το. Αν όχι, υπάρχει το δεύτερο στάδιο, με τις καθ' αυτό ρυθμίσεις, που ακολουθεί στην επόμενη σελίδα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ