Νέα κλήρωση: 26/10/2010

Κερδίστε 3 media player της Sony!

Υπάρχουν μερικά προϊόντα που έχουν σημασία πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που υποννοεί η λιανική τιμή πώλησής τους. Κι αν μπορούμε να σκεφτούμε ένα προϊόν αυτόν τον καιρό που ταιριάζει ακριβώς σε αυτήν την περιγραφή, είναι το SMP-N100 της Sony. Γιατί αυτό το media player παντός είδους ψηφιακών αρχείων multimedia μπορεί να κοστίζει μόλις €130 και να είναι προσιτό από τον καθένα, αλλά σηματοδοτεί μία μεγάλη στροφή της ιαπωνικής εταιρείας όσον αφορά στη στάση της απέναντι στην - ε, ας είμαστε ειλικρινείς - παράνομη διανομή ταινιών μέσω Internet. Η Sony, έχοντας τη διττή ιδιότητα του κατασκευαστή αλλά και της μεγάλης κινηματογραφικής, δεν υποστήριζε μέχρι πρότινος στις συσκευές της την αναπαραγωγή αναπαραγωγή ταινιών υψηλής ευκρίνειας από αρχεία φορμά MKV και DivX HD, τα πιο δημοφιλή γι' αυτήν την... εχμ... δουλειά. Το SMP-N100 είναι το πρώτο της προϊόν που τα υποστηρίζει, κάνοντας εκατομμύρια καταναλωτές να ελπίζουν πως θα ακολουθήσουν κι άλλα, με πρώτο το PlayStation3.

Είναι συγκεκριμένα τα σημεία στα οποία το media player της Sony διαφοροποιείται από τα ανταγωνιστικά του: η ανώτερη ποιότητα κατασκευής του και ο ομορφότερος σχεδιασμός του, το menu επιλογών του (διαμορφωμένο όπως έχουμε συνηθίσει να το χειριζόμαστε στο PlayStation3 και τις πρόσφατες τηλεοράσεις Bravia), αλλά και η ασύρματη διασύνδεση Wi-Fi N, που κανένα άλλο media player αυτή τη στιγμή δεν προσφέρει εξ ορισμού. Μέσα από την ασύρματη ή ενσύρματη σύνδεση με το Internet το SMP-N100 παρέχει πρόσβαση στην υπηρεσία Bravia Internet Video, ενσωματώνει λειτουργία που βελτιώνει τα χαμηλής ανάλυσης video του YouTube, ενώ αξιοποιεί και τις εφαρμογές των iPhone/iPod Touch που κυκλοφόρησε η Sony πρόσφατα στο App store, οι οποίες τα μετατρέπουν σε... hi-tech τηλεκοντρόλ!

Από πλευράς εξοπλισμού, παρούσες είναι όλες οι τυπικές είσοδοι/έξοδοι και θύρες διασύνδεσης, με επικρατέστερη βέβαια προς χρήση την HDMI. Δεν γνωρίζουμε ακόμη σε ποιά κυκλώματα στηρίζεται για την αποκωδικοποίηση του video και του ήχου υψηλής ευκρίνειας - ανυπομονούμε κι εμείς να το ανακαλύψουμε στο σχετικό review που έχει ήδη προγραμματιστεί - σίγουρα όμως δεν θα είναι κατώτερα από τα αντίστοιχα ανταγωνιστικών προϊόντων. H υποστήριξη της Sony σε αναβαθμίσεις firmware, δε, είναι πιθανό να είναι ικανοποιητικότερη από αυτήν που εισπράττουμε τώρα από π.χ. από τη Syabas για τα περισσότερα προϊόντα Network Media Tank. Η τιμή του, τέλος, το φέρνει σε άμεση αντιπαράθεση με π.χ. το TV Live της Western Digital, αλλά σε ανταγωνιστική θέση για τους λόγους που αναφέραμε.

Αυτό το απίθανα χρήσιμο media player - που, σε συνεργασία με μία τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, μπορεί να προσφέρει αμέτρητες ώρες ψυχαγωγίας στο σπίτι - δίνει η Sony Hellas την ευκαιρία σε 3 φίλους ή φίλες του Αθηνόραμα Digital να κερδίσουν μέσα από την παρούσα κλήρωση. Το μόνο που έχουν να κάνουν όσοι κι όσες επιθυμούν να πάρουν μέρος σε αυτήν είναι να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους στα πεδία που ακολουθούν. Η συγκεκριμένη θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 12/11 και οι νικητές/νικήτριες θ' ανακοινωθούν τη Δευτέρα 15/11. Καλή επιτυχία σε όλους και όλες!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ