Να τα χιλιάσεις, Denon!

Εκατοστά γενέθλια κι επετειακός εξοπλισμός

Δεν είναι, υποψιαζόμαστε, πολλές οι εταιρείες στο χώρο της τεχνολογίας και του home entertainment οι οποίες έχουν να επιδείξουν πορεία 100 ετών στο χώρο τους - η ιαπωνική Denon, ωστόσο, ανήκει σε αυτό το... exclusive club και το 2010 συμπληρώνει όντως έναν αιώνα εμπορικής παρουσίας στην αγορά του ήχου. Η ιστορική εταιρεία ιδρύθηκε το 1910 από τον Αμερικανό Frederick Whitney Horn ως Nippon Chikuonki Shoukai και, δημιουργημένη από κοινού με Ιάπωνες συνεργάτες, κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά τα πρώτα της... γραμμόφωνα. Το όνομα Denon, ωστόσο, προέκυψε από τη συγχώνευση της αρχικής και άλλων εταιρειών στην περίφημη Japan Denki Onkyo το 1939. Σήμερα η Denon ανήκει σε παγκόσμιο όμιλο προϊόντων ήχου στον οποίο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και οι Marantz, McIntosh Laboratory, Boston Acoustics και Snell Acoustics.

Στην πορεία της η Denon έχει σημειώσει ουκ ολίγες "πρωτιές", καθιερώνοντας παράλληλα το ονόμά της στο πάνθεον των κορυφαίων κατασκευαστών για προϊόντα hi-end ήχου και home cinema. Είναι - όχι τυχαία φυσικά - η εταιρεία που διέθεσε το πρώτο γραμμόφωνο στην Ιαπωνία, τον πρώτο επαγγελματικό εγγραφέα δίσκων για το μεγάλο κανάλι ΝΗΚ της ίδιας χώρας, τους πρώτους μουσικούς δίσκους βινυλίου στο ευρύ κοινό, το πρώτο καταναλωτικό CD-player, το πρώτο σύστημα home cinema με υποστήριξη για ήχο Dolby Digital, αλλά και το πρώτο player της νέας εποχής ικανό να αναπαράγει σχεδόν κάθε είδους δίσκο (CD/DVD/SACD/Blu-ray).

Σήμερα η Denon κατέχει, χωρίς καμία αμφιβολία, μόνιμα μία θέση στο Top 5 όλων των κατασκευαστών στις κατηγορίες των players και των ενισχυτών, αλλά και των μικροσυστημάτων ήχου και των ολοκληρωμένων συστημάτων home cinema, καθώς τα προϊόντα της δεν θεωρούνται μεν ιδιαίτερα προσιτά, είναι όμως από τα ποιοτικότερα και πλέον προσεγμένα της αγοράς. Έχει επίσης ισχυρότατη παρουσία στον επαγγελματικό εξοπλισμό ήχου - πικάπ και ακουστικά για DJs κλπ. - ενώ δραστηριοποιείται επιτυχημένα και σε άλλες κατηγορίες, όπως αυτή των περιφερειακών για iPod/iPhone.

Για να γιορτάσει αυτήν της την επέτειο των 100 ετών, η Denon θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο μία σειρά επετειακών προϊόντων. Η σειρά αυτή αποτελείται από 7 συσκευές, κάθε μία από τις οποίες έχει ξεχωριστά ελεγχθεί από τους μηχανικούς και υπεύθυνους για το σχεδιασμό της, είναι μοναδική και αριθμημένη, έχει ειδικές κατασκευαστικές λεπτομέρειες και θα διατεθεί μόνο από συγκεκριμένους, εξουσιοδοτημένους διανομείς. Είναι όλα τους στο επίπεδο των καλύτερων προτάσεων της Denon σε κάθε κατηγορία - από ενισχυτές και player μέχρι πικάπ και ακουστικά - και τιμές πώλησης δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστές αλλά... αφήνουμε τους φίλους και τις φίλες του Αθηνόραμα Digital να μαντέψουν! Μπορεί να τα δει κανείς στο ειδικό επετειακό Web site της εταιρείας, εδώ. Σε κάθε περίπτωση, χρόνια πολλά και πάντα δημιουργικά, μαμά Denon. Με επιτυχίες και τόλμη, παρά τους... δύσκολους καιρούς!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ