Mundial σε οθόνη... γήπεδο: Προβολείς

Όσο και τα έξοδα για Νότια Αφρική - μα... παραμένουν στο σαλόνι!

Η ανάλυση των σύγχρονων προβολέων παραμένει αυτή της υψηλής ευκρίνειας που όλοι γνωρίζουμε από τις τηλεοράσεις, των 1080 γραμμών δηλαδή, όμως σε τόσο μεγάλη επιφάνεια οι ατέλειες φαίνονται περισσότερο απ' ότι στις 46, 50 ή 55 ίντσες. Γι' αυτό και οι τέσσερις προβολείς που επιλέξαμε για τον... sport χαρακτήρα τους δεν είναι τυχαίοι, ούτε ακριβώς "προσιτοί" - είναι όμως από τους καλύτερους στην αγορά, εγγύηση πρακτική ότι δεν θα απογοητεύσουν κανέναν φίλαθλο που προτίθεται να επενδύσει σε έναν από αυτούς για την απόλαυση των αγώνων του Mundial στις 110 ή 120 ίντσες.



Υπάρχουν βέβαια στοιχεία που θα πρέπει να έχει κανείς στα υπόψιν αν αποφασίσει να επενδύσει σε έναν προβολέα για να απολαύσει διοργανώσεις όπως το Mundial. Για παράδειγμα, ποιοτικοί προβολείς όπως αυτοί που προτείνουμε αξίζουν και αντίστοιχα ποιοτικό πανί, το οποίο μπορεί να κοστίζει όχι πολύ λιγότερα από τον... ίδιο τον προβολέα. Φιλική συμβουλή: αντιμετωπίστε το ως "πακέτο" και μην κάνετε εκπτώσεις σε αυτό. Ένα καλό πανί συχνότατα "κάνει τη διαφορά" σε σχέση με ένα μέτριας ποιότητας.

Επίσης, όσο καλός και να είναι ένας προβολέας από πλευράς φωτεινότητας, κι όσο καλό το πανί, οι συνθήκες που επιβάλλονται για την καλύτερή του απόδοση είναι αυτές της πλήρους συσκότισης του χώρου - κάτι που δεν ταιριάζει και τόσο με τη θέαση ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ειδικά με παρέα. Τέλος, ακριβώς επειδή το σχήμα πανί-προβολέας δεν διαθέτει ήχο, θα πρέπει να έχει γίνει ανάλογη πρόβλεψη με ενισχυτή και (τουλάχιστον) στερεοφωνικά ηχεία. Αλλά μπρος στην εικόνα-γήπεδο... λεπτομέρειες...! Για να δούμε, λοιπόν, ποιοί sporty προβολείς ξεχωρίζουν στην ελληνική αγορά;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ