LG: Και 3D, και all-in-one

Πλήρες σύστημα home cinema, έτοιμο για... Avatar!

Τα συστήματα οικιακού κινηματογράφου all-in-one - αυτά δηλαδή που προσφέρουν σε "πακέτο" ενισχυτή, player και ηχεία - έχουν εξελιχθεί θεαματικά σε δυνατότητες τα τελευταία χρόνια, με την έλευση του Blu-ray και των διαφόρων Δικτυακών υπηρεσιών. Καιρός για το... επόμενο βήμα, λοιπόν: τα συστήματα all-in-one με υποστήριξη για εικόνα 3D, προτάσεις δηλαδή που χρειάζονται μόνο μία τηλεόραση 3D για να αποδώσουν στο σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρα το κινηματογραφικό Avatar! H LG κυκλοφορεί αυτόν τον καιρό και στην ελληνική αγορά ακριβώς ένα τέτοιο σύστημα και μάλιστα κορυφαίων προδιαγραφών: το ολοκαίνουργιο HX995TZ, το οποίο μάλιστα εμφανίζεται πληρέστατο σε όλα και όχι μόνο στα 3D Blu-ray.

Το HX995TZ έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους καταναλωτές με απαιτήσεις, οι οποίοι ζητούν από ένα νέο τόσο προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, όσο και μοντέρνο σχεδιασμό. Το κομψό σετ home theater περιλαμβάνει δύο κεντρικά ηχεία, δύο πίσω (surround) και ένα κεντρικό για απόδοση των διαλόγων, όλα σχεδιασμένα αρμονικά ώστε να ταιριάζουν τόσο μεταξύ τους, όσο και με το player του συστήματος. Με πάχος μόλις 2.9 εκατοστά, τα πίσω ηχεία μπορούν είτε να στηριχθούν στις συνοδευτικές βάσεις, είτε απευθείας πάνω στον τοίχο, ώστε να καταλαμβάνουν τον μικρότερο δυνατό χώρο. Χάρις στην πλήρη απουσία καλωδίων, άλλωστε, το HX995TZ προσφέρει στο κοινό την ελευθερία να τοποθετήσει την κεντρική μονάδα αλλά και το subwoofer οπουδήποτε στο χώρο - κάτι σημαντικό για τα αστικά οικιακά περιβάλλοντα.

Για να αποδώσει τον κινηματογραφικό ήχο των DVD και Blu-ray, το HX995TZ προσφέρει φυσικά απόδοση 5.1 καναλιών ήχου, με συνολική ισχύ εξόδου 1.100 Watt (υπεραρκετή για την πλειονότητα των χώρων όπου θα κληθεί να λειτουργήσει). Η πρόταση της LG ενσωματώνει ωστόσο και ενσύρματη/ασύρματη διασύνδεση με το Internet, ώστε μέσω της υπηρεσίας NetCast της κορεάτικης εταιρείας οι καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε μεγάλη ποικιλία Δικτυακού περιεχομένου, π.χ. video streaming, Δικτυακά φωτογραφικά άλμπουμ κλπ. Το HX995TZ εντάσσεται πανεύκολα στο τοπικό οικιακό δίκτυο μέσω του πρωτοκόλλου DLNA για να αντλήσει multimedia περιεχόμενο από άλλες συσκευές του σπιτιού, ενώ μέσω της θύρας USB αναπαράγει και σχετικά αρχεία video, μουσικής και φωτογραφιών από περιφερειακά αποθηκευτικά μέσα.

Στο οπλοστάσιο του HX995TZ περιλαμβάνονται 2 είσοδοι HDMI για σύνδεση στο σύστημα home theater κι άλλων πηγών (PS3 ή Xbox 360 ή media players), αλλά και ειδική υποδοχή σύνδεσης για iPod και iPhone, απ΄όπου επίσης μπορεί να αναπαραχθεί περιεχόμενο αποθηκευμένο σε αυτά. Με συνιστώμενη λιανική τιμή πώλησης, μάλιστα, που δεν υπερβαίνει τα €1000 - στην αγορά μπορεί να βρεθεί και με €900 περίπου - το HX995TZ είναι ολοφάνερα μία από τις πλέον πειστικές προτάσεις για το κοινό εκείνο που αξιολογεί ψηλά και το λόγο αξίας/κόστους ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα. Super... οικογενειακό Χριστουγεννιάτικο δώρο; Ω, ναι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ