LG CF3D: Προβολέας για... σπίτι!

Avatar σε πολλές, μα πολλές ίντσες, σύντομα

Μέσα Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Τότε είχε για πρώτη φορά η LG - και το Αθηνόραμα Digital στο πλαίσιο των ειδήσεων της έκθεσης CES - αναφέρει τα σχέδιά της για τον πρώτο οικιακό 3D προβολέα. Παρά το κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας λόγω της γενικότερης οικονομικής δυστοκίας, η κορεάτικη εταιρεία ευτυχώς δεν θα στερήσει κατά τα φαινόμενα τη σχετική επιλογή από εκείνους που μπορούν να έχουν αληθινά κινηματογραφική στερεοσκοπική εικόνα στο σπίτι τους: ο CF3D θα είναι, από τον μήνα που διανύουμε και μετά, διαθέσιμος και στην ελληνική αγορά.

Αξιοποιώντας το ίδιο σε γενικές γραμμές είδος τεχνολογίας προβολής που χρησιμοποιείται στις σύγχρονες αίθουσες, ο CF3D έχει τις προδιαγραφές για να προσφέρει συναρπαστικές κινηματογραφικές στιγμές, αλλά σε οικιακό περιβάλλον. Μπορεί να αποδώσει εικόνα πλάτους έως και 200 ιντσών, με θεωρητική μέγιστη φωτεινότητα αυτή των 2.500 ANSI-lumen και λόγο αντίθεσης που ξεπερνά το 7.000:1, ενώ η τεχνολογία εξομάλυνσης των καρέ TruMotion 120Hz αντιμετωπίζει το πρόβλημα της θολής εικόνας όταν αυτή κινείται με μεγάλη ταχύτητα (π.χ. σε σκηνές δράσης των action films).

Αυτά είναι πάντως χαρακτηριστικά που έχουμε δει και σε άλλους προβολείς τους τελευταίους 12 ή 18 μήνες. Εκεί που ο CF3D ξεχωρίζει, είναι στον καινοτομικό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει την απόδοση τρισδιάστατης εικόνας. Η πρόταση της LG χρησιμοποιεί μεν τεχνολογία προβολής πολωμένου φωτός, αλλά το κάνει με έναν μονό φακό (!), ενσωματώνοντας τους δύο μηχανισμούς επεξεργασίας που απαιτούνται για τη λειτουργία των προβολέων παθητικού τύπου σε μια ενιαία μονάδα. Με τη χρήση μάλιστα μιας μικρής κάμερας στο εμπρόσθιο μέρος της συσκευής και τη λειτουργία 3D Auto Picture Calibration, ο CF3D "αυτορυθμίζεται" ώστε ο κάτοχός του να μην μπαίνει στις γνωστές διαδικασίες λεπτομερών και χειροκίνητων δοκιμών για να επιτύχει το σωστό αποτέλεσμα.

Ο καινούργιος 3D προβολέας της LG συνοδεύεται από προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης που αγγίζει τα €13500 - ποσό, με την πρώτη ματιά, πολύ μεγάλο για τα σημερινά δεδομένα και τα δεδομένα της κατηγορίας αυτής προϊόντων, που μόνο σε εξειδικευμένες πια περιπτώσεις ξεπερνά τα €10000 όταν μιλάμε για προτάσεις οικιακής χρήσης. Με μία δεύτερη ματιά, ωστόσο, το όλο "πακέτο" που προσφέρει η LG "γύρω" από τον CF3D χαρακτηρίζεται από διόλου ευκαταφρόνητο δείκτη αξίας/κόστους, αφού συνοδεύεται τόσο από ειδικό πανί προβολής 150 ιντσών (!), όσο και από 6 ζευγάρια γυαλιών για θέαση 3D. Γιατί, ε, κακά τα ψέματα: υπάρχει κανείς στην παρέα που... δεν θα ήθελε να παρακολουθήσει το Avatar σε απολαυστικά μεγάλη εικόνα, όταν διατεθεί σε 3D Blu-ray για όλους; Σαφώς και όχι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ