IFA 2011: Panasonic, Philips, Samsung

Κάθε τηλεόραση, 3D και δικτυωμένη

Η Philips, πάντως, έπραξε το αντίθετο από την Panasonic: δεν αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη δική της υπηρεσία Smart TV, αλλά κυρίως σε νέα μοντέλα τηλεοράσεων. Η ολλανδική εταιρεία ενίσχυσε τις προτάσεις της στα μοντέλα των "κινηματογραφικών" αναλογιών 21:9 με τις σειρές Platinum και Gold: οι πρώτες έχουν την ταχύτερη σάρωση οθόνης μέχρι σήμερα στην αγορά - 1200 Hz, από τα θεωρητικά πάντοτε βέβαια - ενώ και αυτές και οι δεύτερες είναι πλέον 3D και "δικτυωμένες". Η Philips ανακοίνωσε επίσης μία εντελώς νέα σειρά τηλεοράσεων, την DesignLine, με έμφαση προφανώς στον εντυπωσιακό σχεδιασμό, ενώ ώθησε τις δυνατότητες προβολής στερεοσκοπικής εικόνας ένα βήμα παραπέρα με τις τεχνολογίες 3D Max για τα κορυφαία της μοντέλα της σειράς 8000 και 9000. Αυτά είναι πλέον συμβατά με μία ποικιλία γυαλιών ενεργού 3D και όχι μόνο της Philips.

H ολλανδική εταιρεία επέδειξε πάρα, πάρα πολλά άλλα προϊόντα, όμως αυτά που κυρίως αξίζουν αναφοράς είναι τα εξής: το καλύτερό της φορητό media player, το GoGear Connect 3, το οποίο στηρίζεται σε Android 2.3 και προσφέρει διασύνδεση Wi-Fi, το πρωτότυπα σχεδιασμένο ηχείο Fidelio Soundring που έχουμε ήδη αναφέρει, καθώς και την νέα ψηφιακή κορνίζα της, η οποία προσφέρει διασύνδεση Wi-Fi και αντλεί φωτογραφίες απευθείας από το... Facebook (!). Τη γκάμα των προϊόντων της Philips συμπλήρωσαν νέα ολοκληρωμένα συστήματα home cinema, καθώς και τα συστήματα ήχου πολλαπλών δωματίων (multiroom).

H Samsung, από την πλευρά της, προσέφερε τεράστια γκάμα προϊόντων, πολλά εκ των οποίων... "τολμηρά" στις προσεγγίσεις τους. Ξεχώρισε το Galaxy Tab 7.7, tablet με Android και οθόνη με τη συγκεκριμένη αντισυμβατική διαγώνιο (αποσύρθηκε από την έκθεση μετά από αίτηση της... Apple!), το Galaxy Note, smartphone/ψηφιακό σημειωματάριο με οθόνη 5.3 ιντσών, αλλά και το κορυφαίο Series 7 Slate, ένα tablet στηριγμένο σε Windows 7. Κάναμε ήδη αναφορά στην πρωτότυπη ψηφιακή φωτογραφική MV800, ενδιαφέρον όμως είχε τόσο το φορητό media player Galaxy Wi-Fi 3.6 (επίσης βασισμένο σε Android 2.3), όσο και το Chronos, το laptop της που αξιοποιεί 8 GB μνήμης flash για να επιταχύνει διάφορες λειτουργίες του. H Samsung είναι ήδη δραστήρια βέβαια στην αρένα των Smart TV, γι' αυτό και παρουσίασε Blu-ray player και ολοκληρωμένα συστήματα home cinema τα οποία προσθέτουν πρόσβαση στην Δικτυακή της υπηρεσία, σε όλες τις τηλεοράσεις που δεν έχουν ήδη αυτή τη δυνατότητα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ