4K & Gadget Show: κάποιες απουσίες, ΑΑΑ παρουσίες

Ποιά προϊόντα αποζημίωσαν το κοινό που επισκέφθηκε την έκθεση στο The Hub Events;

Με απουσίες όσον αφορά στους εκθέτες αλλά παρόντα μερικά αληθινά εντυπωσιακά εκθέματα φιλοξενήθηκε στον πολυχώρο The Hub Events το Σαββατοκύριακο που μάς πέρασε η έκθεση 4K & Gadget Show. Η εκδήλωση θα μπορούσε πιθανώς να είχε λάβει περισσότερη δημοσιότητα και κατά συνέπεια να χαρακτηριζόταν από μεγαλύτερη προσέλευση, όμως το κοινό που την επισκέφθηκε είχε την ευκαιρία να δει από κοντά μερικές από τις σημαντικότερες συσκευές home cinema του 2016, κάποιες από αυτές μάλιστα σε πρώτη... δημόσια εμφάνιση όχι μόνο επί ελληνικού εδάφους, αλλά και επί ευρωπαϊκού!

Την παράσταση, φυσικά, έκλεψε χωρίς δυσκολία το "βαρύ πυροβολικό" της Sony φέτος στην κατηγορία των προβολέων 4Κ, στην οποία οι Ιάπωνες διατηρούν όχι μόνο την επικυριαρχία, αλλά και την αποκλειστικότητα (κανένας άλλος κατασκευαστής δεν έχει ακόμη φέρει στην αγορά προβολέα αληθινής υπερυψηλής ευκρίνειας): πρόκειται για τον VPL-VW5000ES, τον πρώτο προβολέα εικόνας 4Κ της Sony που στηρίζεται σε τεχνολογία προβολής με ακτίνες laser και όχι με την παραδοσιακή "λάμπα" που αξιοποιούν τα άλλα της προϊόντα. Ο VW5000ES είχε στηθεί δίπλα στον VW520ES, έναν επίσης έξοχο προβολέα εικόνας 4Κ και οι δύο προέβαλλαν το ίδιο υλικό έχοντας ρυθμιστεί στην εντέλεια για την παρουσία τους στο 4K & Gadget Show. Και ενώ ο VW520ES είναι ένα προϊόν που έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές (εκτενή παρουσίασή του θα φιλοξενήσουμε σύντομα στο Αθηνόραμα Digital), η διαφορά των...€55.000 που χωρίζει τα δύο προϊόντα ήταν αμέσως αντιληπτή: με την υπερδιπλάσια φωτεινότητα και λόγο αντίθεσης... δεκαπλάσιο σε σχέση με τον VW520ES, ο VW5000ES είναι ο "προβολέας ονείρων" για κάθε θιασώτη των σύγχρονων home cinema.

Στον δεύτερο όροφο της έκθεσης, πάντως, περίμεναν τρία εκθέματα τα οποία επίσης αξίζουν αναφοράς. Το ένα δεν ήταν άλλο από την κορυφαία τηλεόραση τεχνολογίας OLED και εικόνας 4Κ για φέτος, η Signature G6 στις 65 ίντσες (αναμένεται αργότερα στη χρονιά και στις 77 σε... απαγορευτικό όμως κόστος απόκτησης). Η ποιότητα απεικόνισης της τηλεόρασης αυτής, με το απόλυτο μαύρο, την αμέτρητη αντίθεση, την άψογη κίνηση και την παντελή απουσία προβλημάτων υποφωτισμού επανέφερε νοσταλγικές αναμνήσεις των Pioneer Kuro, που ανάμεσα στις LED/LCD της εποχής βρίσκονταν σε τελείως διαφορετικό επίπεδο.

Λίγα μέτρα μακριά από την LG Signature G6 είχε τοποθετηθεί η κατά πάσα πιθανότητα καλύτερη τηλεόραση εικόνας 4Κ τεχνολογίας LED/LCD φέτος, η Panasonic DX900. Αυτή είναι όχι μόνο άρτια εξοπλισμένη, αλλά από τις λίγες αυτής της τεχνολογίας που μπορούν να αποδώσουν με χαρακτηριστική άνεση και επιτυχία υλικό χρωματικών ιδιοτήτων High Dynamic Range (HDR), αποδίδοντας περισσότερα από 1200 nits φωτεινότητας. Είναι η πρώτη τηλεόραση που έχει αποσπάσει την πιστοποίηση Ultra HD Premium και ήταν συνδεδεμένη με το επίσης ολοκαίνουργιο και πρωτοεμφανιζόμενο Ultra HD Blu-ray player της Panasonic, το UB900. Το υλικό που σε συνεργασία προέβαλλαν, πάντως, ομολογουμένως δεν αναδείκνυε τις δυνατότητες των δύο συσκευών (η DX900 χρειαζόταν ολοφάνερα ρύθμιση για τον χώρο).

Άλλοι εκθέτες των οποίων η παρουσία αξίζει αναφοράς περιλαμβάνουν την Samsung (η οποία είχε στήσει έναν αριθμό από τις νεότερες κυρτές της τηλεοράσεις στον πολυχώρο του The Hub), την Orpheus (με πληθώρα προϊόντων ήχου και κάποιων αληθινά εντυπωσιακών) και την Bose (με γκάμα νέων ασύρματων ηχείων και ακουστικών). Δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι ως έκθεση το 4Κ & Gadget Show θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερη προϊοντική ποικιλία, ήταν ωστόσο ένα πρώτο ενδιαφέρον βήμα προς τις τεχνολογικές εκδηλώσεις εκείνες που, όντας επικεντρωμένες σε συγκεκριμένα θέματα, έχουν την δυναμική να συγκεντρώσουν γύρω τους επακριβώς το κοινό που ενδιαφέρεται γι' αυτά και επιθυμεί την πρώτη "προσωπική επαφή" με πριν τα αναζητήσει εμπορικά. Ευελπιστούμε σε ευρύτερα "ακουσμένη" και ευρύτερα υποστηριζόμενη συνέχεια, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ