3D ταινίες με το PS3

Δωρεάν για όλους. Τί πρέπει να ξέρει κανείς;

Η δεύτερη επιλογή είναι να συνδεθεί το PS3 μέσω ενός καλωδίου HDMI μόνο, στον ενισχυτή - κι από εκεί να διοχετεύεται η εικόνα 3D στην τηλεόραση και ο ήχος στα ηχεία. Ο ενισχυτής, ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να είναι νέας γενιάς, με θύρες HDMI έκδοσης 1.4, ενώ και πάλι το PS3 θα κάνει την αποκωδικοποίηση του ήχου της ταινίας Blu-ray 3D και θα στείλει στον ενισχυτή τα "απλά" DTS ή Dolby Digital και όχι τα Master Audio ή TrueHD αντίστοιχα. Επειδή το PS3 φέρει θύρα HDMI 1.3 δεν μπορεί να στείλει εικόνα 3D και τα κανάλια ήχου ως έχουν στο δίσκο Blu-ray, ώστε να αναλάβει την αποκωδικοποίηση ο ενισχυτής (όπως συχνά συμβαίνει στις ταινίες Blu-ray... 2D). Έτσι, απαιτείται η αγορά νέου ενισχυτή στη δεύτερη περίπτωση. Όλα τα παραπάνω, βεβαίως, ρυθμίζονται εύκολα από τις επιλογές που έχει συμπεριλάβει η Sony στα Settings του PS3.

Οι παραπάνω περιορισμοί ισχύουν για έναν απλό λόγο: το PlayStation3 έχει σχεδιαστεί πριν από 5 και πλέον χρόνια, όταν η εικόνα 3D δεν υπήρχε καν στις συζητήσεις των κατασκευαστριών εταιρειών. Αυτό που κάνει το σύστημα της Sony, με την μεγάλη του επεξεργαστική ισχύ, είναι ουσιαστικά να "εξομοιώνει" αυτό που κάνουν τα αυτόνομα 3D Blu-ray player και να "περνά" την εικόνα 3D μέσα από θύρες και καλώδια HDMI 1.3, ενώ κάτω από κανονικές συνθήκες για κάτι τέτοιο θα απαιτούνταν έκδοσης 1.4. Για την ακρίβεια, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ένα σύστημα με πορεία ήδη 4 ετών στην αγορά μπορεί να γίνει 3D Blu-ray player, τη στιγμή που ούτε τα καλύτερα, πανάκριβα... περυσινά Blu-ray player δεν μπορούν να γίνουν. Τα εύσημα στους προγραμματιστές της Sony, λοιπόν, εδώ, που κατέστησαν κάτι τέτοιο εφικτό μέσω software και μόνο.

Το update υπ' αριθμόν 3.5 προσθέτει και κάποια δευτερεύοντα στοιχεία, όπως την εκτενέστερη συνεργασία των games του PS3 με το Facebook ή τη δυνατότητα χειρισμού του Web browser με το... PlayStation Move (!), όμως αντικειμενικά είναι η υποστήριξη στα 3D Blu-ray αυτή που έχει την πιο πολλή σημασία. Με την κίνησή της αυτή η Sony όχι μόνο απέδειξε αυτό που πάντα υποστηρίζει - ότι το PS3 είναι το πλέον ευέλικτο σύστημα οικιακής διασκέδασης αυτή τη στιγμή - αλλά έδωσε σε όλο εκείνο το κοινό των 45 εκατομμυρίων καταναλωτών που έχει ήδη PS3, και στεκόταν αναποφάσιστο απέναντι στην αγορά μιας τηλεόρασης 3D, έναν λόγο παραπάνω να το κάνει. Και μάλιστα δωρεάν. Πάντα τέτοια!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ