3D ταινίες, επιτέλους

Αυξάνονται και πληθύνονται, καθ' οδόν για τις γιορτές

Η εικόνα 3D ήταν για όλη τη χρονιά που διανύουμε και θα παραμείνει για όλο το 2011 ο τομέας στον οποίο θα επενδύσουν όλοι οι κατασκευαστές τηλεοράσεων, προβολέων, ενισχυτών και player - ακόμη κι αν για την ώρα δεν τους βοηθά, προφανώς, η σχετική έλλειψη περιεχομένου που θα παρακινήσει περισσότερους καταναλωτές να αγοράσουν τα προϊόντα τους. Κάποια 3D games του PS3 είναι εντυπωσιακά, τα δορυφορικά κανάλια προσφέρουν ήδη σπορ σε 3D, οι 3D φωτογραφίες του χρήστη θα προβάλλονται σύντομα με PS3 ή συγκεκριμένες τηλεοράσεις... κακά τα ψέματα όμως. Με τις ταινίες, και δη το Avatar, ήλθε το ευρύ κοινό σ' επαφή με τη στερεοσκοπική εικόνα, αυτές περιμένει με περισσότερο ενδιαφέρον να δει στο σαλόνι του. Κι αυτές μέχρι τώρα ήταν, δυστυχώς, περιορισμένες σε αριθμό.

Αυτό αρχίζει επιτέλους ν' αλλάζει. Στην πρόσφατη ημερίδα 3D Entertainment Summit που οργάνωσαν οι κινηματογραφικές εταιρείες με... εμπλοκή στο θέμα της στερεοσκοπικής εικόνας, ανακοίνωσαν μία σειρά από ταινίες που θα κυκλοφορήσουν σε 3D Blu-ray πριν από το τέλος του χρόνου. Με αυτές θα διευρύνουν τις επιλογές που έχει το κοινό το οποίο έχει ήδη επενδύσει σε μία 3D τηλεόραση - δεν είναι και μικρό αναλογικά με το χρονικό διάστημα που αυτές βρίσκονται στην αγορά - και σκοπεύουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον μεγαλύτερου. Αυτές είναι τα Monster House, My Bloody Valentine, Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore, Clash of the Titans, The Polar Express, Open Season και το A Christmas Carol. Ήδη ανακοινωμένα είναι, άλλωστε, τα Alice in Wonderland και How to Train Your Dragon για το ίδιο περίπου διάστημα.

Πέραν αυτών, πριν τα Χριστούγεννα θα κυκλοφορήσουν και τρία εντυπωσιακά ντοκυμαντέρ που "πέρασαν" σε 3D Blu-ray σχεδόν... απευθείας από τα ειδικά σινεμά IMAX. Αναφερόμαστε στα Deep Sea 3D, Under the Sea και IMAX Space Station 3D. Το ιδανικό μέσο για την προώθηση της εικόνας 3D αυτά τα Χριστούγεννα δεν θα ήταν άλλο από το θρυλικό Avatar σε 3D Blu-ray, βέβαια. Όμως αυτό... φρόντισε να το εξασφαλίσει ως αποκλειστικό "συνοδευτικό" η Panasonic για τις τηλεοράσεις και τα player της (και δεν μας άρεσε καθόλου). Έστω κι έτσι, με τις προαναφερθείσες κυκλοφορίες υπάρχει πια μια μικρή ποικιλία σε 3D Blu-ray την οποία μπορεί να περιμένει πως θα έχει το κοινό στη διάθεσή του τις γιορτές. Ας ελπίσουμε να μεγαλώσει σύντομα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ