2011: Καλή νέα χρονιά σε όλους και όλες!

Ένας κύκλος κλείνει, καινούργιος ξεκινά - να τί προτείνουμε γι' αυτό!

Και... όπως έλεγαν οι περασμένες γενιές - αλλά για τη συγκεκριμένη ενδέχεται η έκφραση να αποκτήσει τελείως διαφορετική έννοια - ήλθε γι' άλλη μια φορά "το πλήρωμα του χρόνου" για ετήσιους αποχαιρετισμούς. Το 2010 φεύγει αφήνοντας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο μια γεύση που απέχει πολύ από το γλυκό - μια χρονιά παράξενη, με λίγα πράγματα να χαροποιήσουν, πολύ περισσότερα να στενοχωρήσουν, με κλίμα ιδανικό θα έλεγε κανείς για την καλλιέργεια αρνητισμού κι απογοήτευσης. Γεγονός που είναι θέμα για πολύ, πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση. Που δεν θα μπορούσε ν' αφήσει ανεπηρέαστη, φυσικά, ούτε την αγορά της τεχνολογίας, ούτε αυτή του home entertainment.

Σε κάθε περίπτωση, συμβολικά αυτές οι 365 ημέρες κλείνουν έναν κύκλο και το Αθηνόραμα Digital είναι ήδη έτοιμο να υποδεχθεί τον επόμενο με προσδοκίες, όρεξη για δουλειά και διάθεση θετική. Το αντικείμενό του, εκ φύσεως, δεν επιτρέπει... απελπισίες κι αδιέξοδα: η τεχνολογία προχωρά και θα προχωρά πάντοτε, η ανάγκη για ψυχαγωγία είναι και θα είναι για όλους υπαρκτή, ο συνδυασμός τους λοιπόν ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Κι εμείς, που αγαπάμε το αντικείμενο αυτό δεκαετίες τώρα, έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμή του, την οποία έχουμε δει να ξεπερνά δυσκολίες ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν. Θα το κάνει και τώρα, είμαστε βέβαιοι.

Ευχόμαστε, λοιπόν, στο κοινό του Αθηνόραμα Digital τόσο να εμπνευστεί από αυτήν την ιδιότητα της τεχνολογίας, όσο και να διακρίνει την πεμπτουσία της ψυχαγωγίας: να κοιτάξει με αισιοδοξία μπροστά, να κυνηγήσει και να πετύχει όλα όσα ποθεί, αλλά και να μην ξεχνά να εισπράττει τη χαρά και τις όμορφες στιγμές εκεί που μπορούν να βρεθούν, ώστε η ζωή να μην είναι διαδικασία, να είναι διαδρομή. Πάνω απ' όλα υγεία, ειρήνη και αγάπη, ναι. Αυτά ισχύουν κάθε χρονιά. Το 2011, ωστόσο, χρειάζεται κάτι παραπάνω από τις τυπικές γενικολογίες: μία διάθεση να δημιουργήσει κανείς κάτι θετικό μέσα από τα τόσα αρνητικά, να διακρίνει τί είναι σημαντικό και τί επουσιώδες, να χαρεί πράγματα λιγότερα και βαθύτερα, παρά περισσότερα κι επιφανειακά.

Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Πέμπτη 6/1. Μέχρι τότε μην αμελήσετε να διαβάσετε το μεγάλο μας αφιέρωμα, τα Home Entertainment Awards του 2010, να λάβετε μέρος στις τελευταίες κληρώσεις μας για τη χρονιά που φεύγει - εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ - καθώς και την μεγαλύτερη απ' όλες εδώ, αλλά και να επικοινωνείτε μαζί μας για θέματα που θέματα που θέλετε να καλύψουμε, απορίες που θέλετε να λύσουμε ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Τις ευχές μας και πάλι. Καλή χρονιά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ