Windows 7: Οι αλλαγές

Σε πολλαπλά επίπεδα, όλες θετικές, όλες χρήσιμες

Άλλες αλλαγές άξιες αναφοράς θα φανούν χρήσιμες σε συγκεκριμένες ομάδες χρηστών. Ο Media Player 12, για παράδειγμα, αναπαράγει πια σχεδόν κάθε μορφή αρχείου μουσικής ή video (εκτός από ελάχιστα συγκεκριμένα), διοχετεύει υλικό σε άλλες συσκευές του τοπικού δικτύου άνετα, μπορεί να "στείλει" μουσική και φωτογραφίες ακόμη και σε άλλα απομακρυσμένα PC μέσω Internet. Η Microsoft έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τα υποσυστήματα Η/Υ και οι ρουτίνες που εκτελούνται στο παρασκήνιο καταναλώνουν ενέργεια: ως αποτέλεσμα, η αυτονομία των φορητών συσκευών έχει ωφεληθεί. Ακόμη και το... ταπεινό Calculator έχει βελτιωθεί θεαματικά - ενδεικτικό ίσως.

Σε κάποια πράγματα τα Windows 7 προσφέρουν όλως περιέργως... λιγότερα από τα Windows Vista, όπως στις εξ ορισμού ενσωματωμένες με το λειτουργικό εφαρμογές. Τα Windows Mail, Photo Gallery, Movie Maker και ο δημοφιλής Live Messenger δεν περιλαμβάνονται στα 7 με την εγκατάσταση και θα πρέπει ο ίδιος ο χρήστης να τα λάβει δωρεάν μέσω Δικτύου (στο όλο πνεύμα της υποβοήθησης του ανταγωνισμού που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση... το οποίο είναι μεγάλη συζήτηση και όχι της παρούσης). H Microsoft πάντως έχει καταστήσει την απαραίτητη διαδικασία εύκολη, τόσο για τα προαναφερθέντα Live Essentials όσο και για τα καινούργια Security Essentials (δωρεάν πακέτο αντιμετώπισης ιών και άλλων απειλών).

Συνολικά, πάντως, δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι οι περισσότερες αλλαγές που έχουν γίνει είναι στα Windows 7 είναι μελετημένες και ουσιώδεις, όχι για εντυπωσιασμό και μόνο. Η πρότερη δουλειά που είχε γίνει στα Vista βοήθησε, φυσικά, όμως αυτό δεν μειώνει την αξία της προσπάθειας που έχει καταβάλλει η Microsoft αξιοποιώντας τόσο τις (εύγλωττες...) διαμαρτυρίες και συστάσεις των ίδιων των χρηστών, όσο και τις τάσεις εξέλιξης που διαφαίνονται στα άλλα λειτουργικά συστήματα της αγοράς. Το αποτέλεσμα είναι η επίλυση όλων των προβλημάτων των Vista, καθώς και η διευκόλυνση πολλών λειτουργιών και διαδικασιών υπέρ του χρήστη. Τίποτε επαναστατικό, ναι, αλλά πάρα, πάρα πολλά μικρά ή/και σημαντικά, που συνολικά όντως "κάνουν τη διαφορά".

Αύριο, στο αθηνόραμαdigital.gr: Αποδίδουν τα Windows 7 καλύτερα, είναι δηλαδή ταχύτερα στη χρήση και σταθερότερα, σε σχέση με τα Windows Vista ή Windows ΧP, στα ίδια πάντα PC;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ