Sony Vaio: παρόν και μέλλον

Παρουσίαση στην Ελλάδα, oι επόμενες κινήσεις

Τα laptop της Sony που η ίδια χαρακτηρίζει ως "ναυαρχίδες" από πλευράς χαρακτηριστικών είναι αυτά της σειράς Z, τα οποία έχουν να επιδείξουν όχι μόνο εξελιγμένη και κορυφαία κατασκευή, αλλά και πολυτελή υλικά και υποσυστήματα, με στόχο φυσικά την κορυφή στις επιδόσεις (αλλά και το ανάλογο κόστος). Αξίζει να σημειωθεί πως είναι τα Vaio Ζ αυτά που η Sony προωθεί και ως luxury ή exclusive μοντέλα, ειδικά στις ανώτερες συνθέσεις, και όχι τα X, τα οποία - όσο κι αν λατρέψαμε για πολλούς λόγους - δεν σημείωσαν την εμπορική επιτυχία που η ιαπωνική εταιρεία περίμενε. Σημαντικότερος λόγος; η έλλειψης ισχύος των επεξεργαστών Atom, τους οποίους ακόμη και η... Intel υποτιμά ως λύσεις.

Ο Spaeth κατ' ιδίαν ομολόγησε πως τα πάνλεπτα, υπέροχα X ναι μεν δεν έχουν... "παραγραφεί από το χάρτη" προϊοντικά, αλλά ότι η Sony δεν θα τα προωθήσει δυναμικά κατά την εορταστική περίοδο όπως το έκανε πέρυσι. Το στέλεχος της ιαπωνικής εταιρείας υποστήριξε πως τα laptop με απίθανα μικρό βάρος και μέγεθος σε συνάρτηση με την μεγάλη αυτονομία συνεχίζουν να έχουν το κοινό τους - και δεν τον αδικούμε - αλλά και πως η Sony δεν θα αποπειραθεί να φέρει κάτι αντίστοιχο των X στην αγορά αν δεν βεβαιωθεί πως αυτά δεν θα στερούνται δύναμης και ικανοτήτων αρκετών για να καλύψουν τις ανάγκες όσων μπορούν να τ' αποκτήσουν.

Περισσότερο ενδιαφέρον, ωστόσο, είχαν οι απαντήσεις που πήραμε σε ερωτήσεις σχετικές όχι μόνο με τα Vaio αυτά καθ' αυτά, αλλά το τμήμα Vaio Mobile της Sony συνολικά. Αναπόφευκτη, για παράδειγμα, ήταν η ερώτηση για τα σχέδια της ιαπωνικής εταιρείας όσον αφορά την προϊοντική κατηγορία που έφερε στο προσκήνιο το iPad της Apple. Ο Spaeth απάντησε - αναμενόμενα - ότι η Sony ερευνά ενεργά τις προοπτικές του, αλλά ότι δεν θα κυκλοφορήσει "έτσι γενικά" ανταγωνιστικό προϊόν. Αντίθετα θα εξερευνήσει ποιές συγκεκριμένες χρήσεις θα είχε στα χέρια των καταναλωτών ένα Sony Tablet, ειδικά σε σχέση με την ενασχόλησή τους με ταινίες, μουσική και games. Aς μην ξεχνάμε και τη γενικότερη, ειδική θέση της Sony ως πολυεθνικής που δραστηριοποιείται σε όλους αυτούς τους χώρους, άλλωστε.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ