Sony Vaio, κολεξιόν 2013

Νέα laptop, νέα tablet, νέα... και τα δύο!

To Vaio Tap 11, από την άλλη πλευρά, ακολουθεί την... αντίστροφη συλλογιστική. Είναι ουσιαστικά ένα tablet που φιλοδοξεί μεν να χρησιμοποιείται κυρίως ως τέτοιο, αλλά συνοδεύεται εξ ορισμού και από λεπτότατο, κομψό κι εργονομικό ασύρματο πληκτρολόγιο που το "μεταμορφώνει" (με τη βοήθεια μιας επίπεδης επιφάνειας και του ειδικού στηρικτικού) σε κανονικό laptop. Οι συγκρίσεις με το Surface Pro της Microsoft είναι εδώ αναπόφευκτες, βέβαια, γι' αυτό και το Tap 11 "επιστρατεύει" τόσο το προσεγμένο design της Sony, όσο και τις τεχνολογίες της που μπορούν να "κάνουν τη διαφορά": την Triluminos για ποιοτικότερη απεικόνιση στην οθόνη, την Exmor RS για καλύτερα αποτελέσματα από την κύρια κάμερα και την ClearAudio+ για πειστικότερη απόδοση ήχου. Το Tap 11 συνοδεύεται από γραφίδα και τις σχετικές εφαρμογές της Sony, ώστε να χρησιμοποιείται σαν εικονικό "τετράδιο" και τηλεχειριστήριο με άνεση.

Για εκείνους κι εκείνες, πάντως, που έχουν την άνεση να επενδύσουν περισσότερα χρήματα από αυτά που "ζητούν" τα Fit Multiflip, με αντάλλαγμα την αυξημένη φορητότητα και την αυξημένη αυτονομία, το Vaio Duo 13 είναι προφανής επιλογή. Η "συρόμενη" οθόνη αφής του ανέρχεται αυστηρά στις 13.3 ίντσες (των Multiflip φτάνει ως τις 15.5), όμως είναι και αυτή ανάλυσης HD, ενώ παρόντες είναι και οι γρήγοροι επεξεργαστές Intel Haswell, και άφθονη μνήμη, και οι προαναφερθείσες τεχνολογίες της Sony. Συν τοις άλλοις το Duo 13 προσφέρει ενσωματωμένο κύκλωμα διασύνδεσης ασύρματης 3G/4G εξ ορισμού, για αξιοποίηση υπηρεσιών mobile Internet που προσφέρουν οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας. H Sony προωθεί αυτήν του την πλευρά χρήσης "σαν smartphone" δυναμικά, αφού η πλήρης απουσία κινητών υποσυστημάτων στο Duo 13 σε συνδυασμό με τη χρήση των Haswell αυξάνουν σημαντικά και τη διάρκεια της μπαταρίας του συγκεκριμένου Vaio.

Αν και η Sony έδωσε έμφαση στα τρία προαναφερθέντα μοντέλα, ανανέωση στις προδιαγραφές δέχθηκαν τόσο τα Vaio Pro και Vaio L - το Ultrabook της ιαπωνικής εταιρείας και το desktop "όλα σε ένα" - όσο και τα δύο άλλα... "τυπικά" Vaio Fit, το "απλό" Ε και αυτό με οθόνη αφής. Όπως είναι το φυσικό κι αναμενόμενο, όλα τα νέα Vaio φέρουν τα Windows 8 προεγκατεστημένα και τα υποσυστήματά τους - το βεβαιώσαμε με σχετική ερώτηση - είναι απολύτως συμβατά με τα επερχόμενα Windows 8.1 και τις όποιες αλλαγές/προσθήκες αυτά φέρνουν στο προσκήνιο. Αυτή είναι, δε, και η συνολική εικόνα που δίνει φέτος ο ιαπωνικός κολοσσός όσον αφορά τις σειρές των Vaio: αυτή της προσοχής σε όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία των προτάσεών της, της πληρότητας σε επιλογές και της συνειδητοποιημένης διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό. Τα PC δεν ήταν ποτέ εξ ορισμού... sexy συσκευές, η Sony ωστόσο κατόρθωσε ουκ ολίγα από τα νέα της μοντέλα να τα ανάγει όντως στο επίπεδο του "ποθητού", καταφέρνοντας έτσι να τοποθετηθεί σε πλεονεκτική θέση τόσο εν όψει Windows 8.1, όσο και εν όψει Χριστουγέννων. Για τις πρακτικές εντυπώσεις μας από το κάθε μοντέλο σε καθημερινή χρήση, επιφυλασσόμαστε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ