Sony: Με έμφαση στο... άγγιγμα!

Νέα Vaio, νέο tablet με Android και πρόταση υβριδική

Η Sony παρουσίασε επίσης το πρώτο της "επίσημο" Ultrabook, το Τ13. Δεν είμαστε βέβαιοι αν ακολουθεί 100% τις "επιταγές" της Intel γι' αυτήν την κατηγορία φορητών υπολογιστών - μάς φάνηκε ελαφρώς... "παχουλό" σε σχέση με π.χ. ένα MacBook Air - όμως προσφέρει άφθονη επεξεργαστική δύναμη, πάρα πολύ καλή οθόνη τεχνολογίας LED (και αφής), καθώς και σημαντικότατη αυτονομία. Πιθανότατα δεν θα είναι ακριβώς προσιτό τιμολογιακά στην ευρύτερη αγορά, όμως ο εξαιρετικός του σχεδιασμός, τα πολυτελή υλικά και η υψηλή ποιότητα κατασκευής το καθιστούν premium προϊόν ούτως ή άλλως.

Την πρεμιέρα του στη χώρα μας έκανε στην εκδήλωση της Sony και το πρώτο της tablet που ενστερνίζεται το brand name των smartphones της εταιρείας: το Xperia S είναι ο διάδοχος της αρχικής προσπάθειας της ιαπωνικής εταιρείας στην κατηγορία και εμφανίζεται βελτιωμένος στα πάντα, διατηρώντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα (όπως τη θύρα υπερύθρων και το σχετικό software που το καθιστά... υπερτηλεχειριστήριο των πάντων!). Το Xperia S προσφέρει ακόμη καλύτερης ποιότητας οθόνη, ικανότατες κάμερες και υψηλή αυτονομία. Θα προτιμούσαμε να συνοδεύεται από την έκδοση 4.1 ή Jelly Bean του Android και όχι την 4.0, όμως η σχετική αναβάθμιση είναι καθ' οδόν. Πολύ καλή δουλειά έχει κάνει και εδώ η Sony στις extra λειτουργίες που προσέθεσε στο Android, όπως το εξαιρετικά χρήσιμο Guest Mode (το οποίο επιτρέπει σε γονείς και παιδιά να χρησιμοποιούν το Xperia S ως διαφορετικοί χρήστες). Το νέο tablet προσφέρεται και σε δελεαστική τιμή, μικρότερη από αυτή των αντίστοιχων μοντέλων iPad στις ίδιες χωρητικότητες.

Η Sony δείχνει - με όχι λιγότερα από 4 νέα προϊόντα με χειρισμό αφής σε 3 διαφορετικές κατηγορίες - να έχει πάρει περισσότερο τολμηρές αποφάσεις όσον αφορά στην ποικιλομορφία των προτάσεων που θα προσφέρει από δω και στο εξής. Το ότι θα υποστήριζε τα Windows 8 και θα συνέχιζε να αξιοποιεί το Android, λίγο έως πολύ το περιμέναμε - το ότι θα βάσιζε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες έως... παρακινδυνευμένες εμπορικά προτάσεις σε αυτά, όχι απαραίτητα. Το έκανε, ωστόσο, και με αυτόν τον τρόπο έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να ξεχωρίσει ανάμεσα στους κατασκευαστές που θα φέρουν στην αγορά τυπικές, προβλέψιμες προτάσεις. Περισσότερες λεπτομέρειες και εντυπώσεις από όλα τα προϊόντα που αναφέραμε, αμέσως μόλις αρχίσουν να μάς διατίθενται από τη Sony Hellas για δοκιμή. Μέχρι τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ