Sony: Και στα tablet, επίσημα

Με δύο - τουλάχιστον - διαφορετικά μοντέλα, το φθινόπωρο

Για το γεγονός ότι η Sony είχε την πρόθεση να εισέλθει και στην προϊοντική κατηγορία των tablet δεν είχαμε ποτέ καμία αμφιβολία - όπως δεν είχε και όλη η αγορά, μετά από τη σχετική διαρροή πληροφοριών στο γνωστό τεχνολογικό site Engadget (απ' όπου είχαμε αντλήσει και τις πρώτες πληροφορίες για το θέμα). Χθες, ωστόσο, η ιαπωνική εταιρεία επισημοποίησε την πρόθεσή της αυτή, παρουσιάζοντας τα δύο από τα τρία tablet που σκοπεύει να κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο εννιάμηνο έως δωδεκάμηνο. Τα δύο προϊόντα δεν συνοδεύονταν ακόμη από τα εμπορικά ονόματα με τα οποία θα πωλούνται - χαρακτηρίζονται προσωρινά ως "Sony Tablets" S1 και S2 - θα είναι ωστόσο όντως διαθέσιμα από το Σεπτέμβριο, όπως υποθέταμε.

Και τα δύο tablet θα στηρίζονται, όπως αναμενόταν, στην έκδοση 3.0 (πιθανότατα 3.1 το Σεπτέμβρη) του λειτουργικού Android, συνοδευόμενου με ένα ειδικό λογισμικό της Sony εύκολης πρόσβασης σε εφαρμογές (front-end) εστιασμένο σε συγκεκριμένες λειτουργίες. Και τα δύο μοντέλα θα προσφέρουν επίσης διασύνδεση με το Internet μέσω Wi- Fi και δικτύων κινητής τηλερωνίας 3G/4G, έτσι ώστε οι κάτοχοί τους να έχουν πρόσβαση στο Web, το e-mail τους, αλλά και σε ψηφιακό περιεχόμενο - ταινίες, μουσική, βιβλία, games - οπουδήποτε κι αν βρίσκονται.

Από τα δύο μοντέλα, το S1 θυμίζει περισσότερο τα tablet που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε: προσφέρει οθόνη 9.4 ιντσών, είναι ελαφρύ και σχεδιασμένο έτσι, ώστε το κέντρο βάρος του να βρίσκεται σε σημείο που διευκολύνει την άνετη πολύωρη χρήση. Tο μοντέλο S2, από την άλλη πλευρά, είναι εντελώς διαφορετικά σχεδιασμένο: διαθέτει δύο αναδιπλούμενες οθόνες, των 5.5 ιντσών η κάθε μία, οπότε το περίβλημά του είναι μικρότερο και καταλληλότερο για εύκολη μεταφορά. Ο σχεδιασμός αυτός επιτρέπει στις δύο οθόνες είτε να συνδυαστούν και να χρησιμοποιηθούν ως μία μεγαλύτερη, είτε να υποστηρίξουν διαφορετικές λειτουργίες. Παραδείγματα της δεύτερης προσέγγισης περιλαμβάνουν την προβολή video στη μία οθόνη και το χειρισμό του με εικονικά πλήκτρα από την άλλη ή τη συγγραφή mail με το κείμενο στη μία οθόνη και το εικονικό πληκτρολόγιο στην άλλη.

Το Σεπτέμβριο, βεβαίως, θα έχουν κυκλοφορήσει tablet από 5 ή 6 άλλες εταιρείες, γι' αυτό η Sony έχει καταβάλλει προσπάθεια να διαφοροποιηθεί και να προσφέρει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα με τις δικές της προτάσεις. Τα S1 και S2 είναι, για παράδειγμα, τα πρώτα tablet που είναι PlayStation Certified, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορούν να αξιοποιήσουν games του PSone μέσα από το λογισμικό εξομοίωσης PlayStation Suite. To S1 διαθέτει θύρα υπερύθρων ακτίνων, γεγονός που του επιτρέπει - σε συνδυασμό με ειδικό λογισμικό της Sony - να ελέγχει μια μεγάλη γκάμα από συσκευές εικόνας και ήχου ως πολυτηλεχειριστήριο. Συν τοις άλλοις, τα S1 και S2, όντας συμβατά με το πρότυπο τοπικής δικτύωσης DLNA, μπορούν να "στείλουν" το περιεχόμενο επιλογής του χρήστη τους για αναπαραγωγή σε συμβατές τηλεοράσεις και ηχοσυστήματα. Για περισσότερες λεπτομέρειες, υπομονή μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ