Sony: Desktop Vaio και στην Ελλάδα

Από τις αρχές Απρίλη, εντυπωσιακό το πρώτο μοντέλο

Οι προσωπικοί υπολογιστές all-in-one, που φιλοξενούν δηλαδή τη βασική μονάδα και την οθόνη σε ένα περίβλημα, προσφέρονταν μέχρι πρότινος στην ελληνική αγορά από ελάχιστους κατασκευαστές και περιορισμένα μοντέλα - μπορούμε να σκεφτούμε μόνο την Apple, την HP και τη Dell. Η Sony διέθετε εδώ και 3 χρόνια στο εξωτερικό αντίστοιχες προτάσεις που, όπως και τα πασίγνωστα ομώνυμα laptop, συγκαταλέγονταν στην οικογένεια των Vaio. Δεν είχαμε, ωστόσο, μέχρι πρότινος την ευκαιρία να τα δούμε ποτέ από κοντά... κάτι που τον επόμενο καιρό αλλάζει, καθώς η Sony Hellas ξεκινά τη διάθεση και των desktop Vaio, της σειράς L, στην Ελλάδα από τον Απρίλιο. Και μάλιστα με ολοκαίνουργιο, άκρως εντυπωσιακό μοντέλο!

Το Vaio L αποτελείται ουσιαστικά μόνο από μία οθόνη, 24 ιντσών και ανάλυσης FullHD, η οποία στο πίσω μέρος της ενσωματώνει όλα τα υποσυστήματα ενός ισχυρού προσωπικού υπολογιστή. Το μοντέλο που θα έλθει πρώτο στην Ελλάδα θα ενσωματώνει ταχύτατο επεξεργαστή i5 δεύτερης γενιάς της Intel, 4 GB μνήμης, σκληρό δίσκο μεγέθους 1ΤΒ και το ολοκαίνουργιο υποσύστημα γραφικών GT540M της nVidia με 1 GB μνήμης δικό του. Φυσικά δεν λείπει η ασύρματη δικτύωση μέσω Wi-Fi N και Bluetooth 3.0, η ταχύτατη σύνδεση περιφερειακών μέσω USB 3.0 και η ενσωματωμένη στην οθόνη κάμερα υψηλής ευκρίνειας. Όλα σε ένα περίβλημα κομψό, που ακολουθεί τις σχεδιαστικές γραμμές του Monolithic Design των τηλεοράσων της Sony και συνοδεύεται από ταιριαστό πληκτρολόγιο και mouse.

Η οθόνη του Vaio L είναι αφής, οπότε μπορεί να εκμεταλλευτεί στα Windows 7 όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αξιοποιούν εφαρμογές π.χ. Media Center ή mini-games. Τέτοια συστήματα all-in-ione, ωστόσο είχαν κυκλοφορήσει στη χώρα μας και στο παρελθόν. Η πρόταση της Sony ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό χάρις στα ειδικά πλήκτρα αφής που έχει κυριολεκτικά "κρύψει" στο πλαίσιο γύρω από την οθόνη, τα οποία προσφέρουν άμεση πρόσβαση σε πλειάδα λειτουργιών. Επίσης, σε αντίθεση με κάθε άλλο σύστημα του είδους, το Vaio L δεν προσφέρει μόνο έξοδο HDMI για σύνδεση π.χ. τηλεοράσεις, ενισχυτές ή προβολείς, αλλά και αντίστοιχη είσοδo, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να λειτουργήσει αποκλειστικά ως monitor με ήχο π.χ. για ένα PlayStation3, όσο ο Η/Υ αυτός καθ' αυτός δεν είναι σε λειτουργία.

Στο ίδιο πλαίσιο ανακοινώσεων η ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε και ανανεωμένα μοντέλα laptop για τη σειρά Vaio S, με καινούργιο σχεδιασμό και υποσυστήματα (αναλυτική παρουσίαση σε μοντέλο του 2010 εδώ). Περισσότερα στοιχεία για τα καινούργια Vaio - desktop και laptop - που θα διατεθούν στην ελληνική αγορά θα έχουμε στις 10 Μαρτίου, από την εκδήλωση που έχει προγραμματίσει η Sony Hellas για τα σχετικά μέσα ενημέρωσης. Μεσολαβεί, ωστόσο, και η αναλυτική παρουσίαση του ολοκαίνουργιου κι ακυκλοφόρητου Vaio F21, του πρώτου 3D laptop της Sony, οπότε... μείνετε συντονισμένοι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ