Ω, όχι πάλι μαμά Microsoft...

Νέο πρόβλημα hardware μετά το Red Ring of Death. Μα... πάλι;

Παρά το γεγονός ότι η Microsoft μπορεί να είναι υπερήφανη για όσα έχει επιτύχει μέχρι στιγμής το Xbox 360 - δεν θα ήταν καθόλου εύκολο για οποιαδήποτε εταιρεία να επιβληθεί στον απόλυτο κυρίαρχο του gaming για δέκα ολόκληρα χρόνια, το PlayStation - συνεχίζει να μην είναι αμφισβητήσιμο το γεγονός ότι το πρόβλημα hardware που αντιμετώπισε ένα ποσοστό από τα συστήματά της παγκοσμίως, αμαύρωσε σε ένα βαθμό την επιτυχία αυτή. Αναφερόμαστε φυσικά στο "Red Ring of Death", τη βλάβη που προκύπτει από την υπερθέρμανση του chipset γραφικών της ΑΤΙ και έχει οδηγήσει στην επιστροφή και αλλαγή σημαντικού αριθμού από Xbox 360 την τελευταία διετία. Μπορεί η Microsoft να κάλυψε όλους τους κατόχους του συστήματός της με το "κονδύλι" του 1.2 δις δολαρίων για τις αλλαγές με άλλα Xbox 360, μπορεί να βελτίωσε τα υποσυστήματά του ώστε να μην υπερθερμαίνονται εύκολα πια, όμως το "φάντασμα" αυτού του "φάουλ" δεν έχει ολότελα χαθεί. Και, εδώ και λίγο καιρό, η ανησυχία των πρώτων εκείνων ημερών που το RROD άρχισε να αναφέρεται στα απανταχού Web sites επανήλθε, αφού μία νέα δυσλειτουργία στο hardware του Xbox 360 ξεκίνησε να συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας.

H βλάβη αυτή μέχρι στιγμής χαρακτηρίζεται από τον κωδικό λάθους που εμφανίζει στην οθόνη ένα Xbox 360: αυτός είναι ο "Ε74", ο οποίος φέρεται να σχετίζεται και πάλι με πρόβλημα στην απεικόνιση, αυτή τη φορά στο chip ANA/HANA. Πρόκειται για το chip που, στα νεότερα μοντέλα Xbox 360 με θύρα HDMI, αναλαμβάνει την προσαρμογή ανάλυσης των γραφικών για να προβληθούν σωστά σε panel υψηλής ευκρίνειας. Σε ορισμένες περιπτώσεις η κόλληση του chip αυτού στο motherborard του Xbox 360 αποδεικνύεται μη επαρκής, οπότε αρχικά εμφανίζονται στην οθόνη διάφορες αλλοιώσεις των γραφικών και στη συνέχεια ενεργοποιείται το κάτω δεξί τμήμα του κύκλου των LED στην πρόσοψη της συσκευής, εμφανίζοντας και το μήνυμα λάθους Ε74 (χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις) στην οθόνη.

Τα κρούσματα που έχουν αναφερθεί για τη βλάβη του Ε74 είναι σχετικά λίγα στον αριθμό (λιγότερα από 100 την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές), ίσως πολύ μικρό δείγμα για να "επισημοποιήσει" κανείς το πρόβλημα για την ώρα. Όμως δεν παύει να είναι ένα ζήτημα στο οποίο η Microsoft θα ήταν καλύτερο να πάρει θέση σύντομα, καθώς η όλη κατάσταση με το RROD είχε ομολογουμένως ενοχλήσει ουκ ολίγους από τους φίλους του Xbox 360 - οι οποίοι το τελευταίο πράγμα που θέλουν μετά από όλα όσα έγιναν για να ξεπεραστεί εκείνο το θέμα, είναι να ακούσουν ότι εμφανίστηκε νέο πρόβλημα στον ορίζοντα. Σωστά;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ