Netbook μεν, ποθητό δε

Ελαφρύ, όμορφο και... κοινωνικό Packard Bell dot s

H κατηγορία εκείνων των φορητών υπολογιστών που... έτσι γενικά χαρακτηρίζουμε ως "netbooks" είναι η αλήθεια πως - μετά από δύο χρόνια σαρωτικής εμπορικής επιτυχίας - δεν προσελκύει πια το ίδιο ενδιαφέρον. Λόγοι υπάρχουν πολλοί, ένας αδιαμφισβήτητος ωστόσο εντοπίζεται στις εκνευριστικά παρόμοιες τεχνικές προδιαγραφές τους και τον κοινότυπο σχεδιασμό τους, που κατέστησαν γρήγορα δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς το ένα από το άλλο. Η Packard Bell, πάντως, δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι ένα καλοσχεδιασμένο netbook με κάποια στοιχεία δικά του - και τιμή προσιτή - θα μπορούσε να ξεχωρίσει από το πλήθος. Και το νέο dot s δείχνει να είναι ακριβώς αυτό.

Η πρόταση της Packard Bell είναι λεπτότερη και ελαφρύτερη από τα συνήθη netbooks, ενσωματώνει trackpad με πολλαπλά σημεία αφής, οθόνη οπίσθιου φωτισμού LED και σχεδόν πλήρες πληκτρολόγιο. Τα τέσσερα χρώματα στα οποία διατίθεται - sesame black, rose pink, coconut white και strawberry red - προσφέρουν αρκετές επιλογές και... στα δύο φύλα καταναλωτών, ενώ συγκεκριμένα τους χαρακτηριστικά του dot s μπορούν να διαφέρουν από αυτά των τυπικών netbooks. Τέτοια είναι η ενσωματωμένη μπαταρία, η χωρητικότητα του σκληρού δίσκου και η δυνατότητα ασύρματης διασύνδεσης με δίκτυα τηλεφωνίας 3G, πέραν αυτής με δίκτυα Wi-Fi.

Γνωρίζοντας ότι ένα σημαντικότατο ποσοστό του κοινού που θα αγόραζε ένα ποιοτικό netbook, θα το έκανε για να έχει πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα και υπηρεσίες όπως τα Facebook, Flickr και YouTube, η Packard Bell κατέστησε γρήγορη κι εύκολη ακριβώς αυτή τη διαδικασία. To πλήκτρο Social Networks ενεργοποιεί μία ειδική πλευρική μπάρα στα Windows 7, μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί είτε να ενεργοποιεί σχετικές εφαρμογές, είτε να δέχεται μόνο ειδοποιήσεις από τις σχετικές υπηρεσίες, αυτόματα. Χωρίς την ανάγκη χρήσης οποιουδήποτε Web browser, το Packard Bell Social Networks επιτρέπει στους κατόχους του dot s να παραθέτουν τα σχόλιά τους, να ενημερώνουν το προφίλ τους, να δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο κλπ. απευθείας από το desktop.

Το νέο Packard Bell dot s θα διατεθεί στην ελληνική αγορά στις αρχές Οκτωβρίου με προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης που ξεκινά από τα €299 και αυξάνεται ανάλογα με τις αλλαγές που θέλει ο τελικός καταναλωτής σε σχέση με το βασικό μοντέλο. Είναι το είδος του netbook που μπορεί να μας παρακινήσει να τα ποθήσουμε εκ νέου; Θα δούμε και θα πούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ