My name is Jobs. Steve Jobs.

Μια πορεία μοναδική στα χρονικά. Θυμόμαστε.

1986. Ο Jobs αξιοποιεί τμήμα της προσωπικής του περιουσίας για να εξαγοράσει ένα μικρό, σχετικά άγνωστο studio 3D animation με το όνομα... Pixar. Το studio αυτό είχε ιδρύσει ο διάσημος πια John Lasseter, πρώην εργαζόμενος στη Disney, το 1984, ώστε αυτό να αξιοποιηθεί στα ειδικά εφέ των ταινιών του George Lucas.

1995. Προβάλλεται στα σινεμά το διάσημο Toy Story, η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους εξ ολοκλήρου δημιουργημένη ως 3D animation. Αναδεικνύεται σε μεγάλη επιτυχία, εγκαινιάζοντας μία νέα κατηγορία ταινιών για το Ηollywood και καθιερώνοντας την Pixar ως μία από τις μεγάλες δημιουργικές δυνάμεις του τα επόμενα χρόνια.

1997. Ο Jobs γυρίζει στην Apple μέσα από την εξαγορά της NeXT από την πρώτη και... "παραλαμβάνει χάος": πρακτικά μία εταιρεία στα πρόθυρα χρεωκοπίας. Αποδέχεται άμεσα το ρόλο του διευθύνοντα συμβούλου και αποφασίζει να αλλάξει ριζικά το χαρακτήρα και την κατεύθυνσή της τα επόμενα χρόνια.

1998. Η Apple κυκλοφορεί στην αγορά τον iMac, ουσιαστικά τον πρώτο all-in-one Η/Υ και ίσως τον μοναδικό τότε που δεν ήταν... "μπεζ κουτί". Η Apple αρχίζει να επανακτά μερίδιο στην οικιακή αγορά, καθιερώνοντας παράλληλα το εντυπωσιακό στυλ και το όμορφο design ως σημαντικό, ξεχωριστό χαρακτηριστικό των προϊόντων της.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ