Διαθέσιμo το iOS 4.3

Αναβάθμιση λογισμικού για iPhone, iPad και iPod Touch

Κρατώντας την υπόσχεση που έδωσε στην αποκάλυψη του iPad 2 την περασμένη εβδομάδα - και μάλιστα... 2 μέρες νωρίτερα - η Apple διέθεσε χθες αργά το βράδυ στο κοινό την αναβάθμιση 4.3 του λειτουργικού που στηρίζει τα iPhone, iPad και iPod Touch. Όπως είχαμε αναφέρει και άλλοτε, με αυτήν την έκδοση η αμερικανική εταιρεία συνεχίζει να υποστηρίζει το iPhone 3GS, αλλά όχι πλέον το iPhone 3G, ενώ και οι κάτοχοι του iPod Touch δεύτερης γενιάς θα παραμείνουν για πάντα στην έκδοση 4.2.1, σε αντίθεση με αυτούς των τρίτης και τέταρτης γενιάς. Εννοείται πως το iPad 2 θα κυκλοφορήσει με το iOS 4.3 ήδη εγκατεστημένο.

Η αναβάθμιση δεν είναι καθοριστικής σημασίας, προσθέτει όμως ευπρόσδεκτες νέες λειτουργίες και διάφορες επιλογές ή ρυθμίσεις. Μέσω της λειτουργίας iTunes Home Sharing, για παράδειγμα, οι κάτοχοι PC ή Mac μπορούν να στείλουν multimedia περιεχόμενο στις συσκευές της Apple όταν αυτές εντάσσονται στο ίδιο ασύρμαρο δίκτυο. Η λειτουργία Personal Hotspot προσφέρει τη δυνατότητα σε χρήστες του iPhone 4 που διαθέτουν σύνδεση στο Internet μέσω 3G, να τη "δανείσουν" μέσω Wi-Fi σε 5 άλλες συσκευές. Οι κάτοχοι iPhone, iPod Τouch και iPad θα διαπιστώσουν ότι ο Safari είναι ταχύτερος στην εμφάνιση αρκετών Web sites, ενώ οι κάτοχοι iPad μπορούν πλέον να ορίσουν αν ο διακόπτης στα πλάγια της συσκευής απομονώνει τον ήχο ή σταθεροποιεί την διάταξη της οθόνης ανάμεσα σε οριζόντια και κάθετη.

Υπάρχουν κι άλλα μικρά στοιχεία σε διάφορα σημεία του λειτουργικού που με την έκδοση 4.3 βελτιώνονται (η Apple αναφέρει διορθώσεις λαθών και προβλημάτων στα οποία δεν γίνεται περισσότερο συγκεκριμένη), όμως το σημαντικό είναι πως η διάθεση της αναβάθμισης αυτής αποδεικνύει και πάλι τη διάθεση της αμερικανικής εταιρείας να υποστηρίζει δωρεάν τις συσκευές της αρκετό καιρό μετά την αρχική τους κυκλοφορία. Η διαδικασία της αναβάθμισης των iPhone 4 και iPad που δοκιμάσαμε ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα - τη συνιστούμε λοιπόν σε κάθε κάτοχο των υποστηριζόμενων συσκευών. Και περιμένουμε τα... πραγματικά καινούργια στοιχεία του iOS στην έκδοση 4.5 ή και 5.0, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα συνοδεύεσει το iPhone 5 στα καταστήματα το καλοκαίρι. Μέχρι τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ