Διαπιστώσεις: 3 tablet, 7 ημέρες

Σε ποιά συμπεράσματα καταλήξαμε για την κατηγορία, χρησιμοποιώντας τα μαζί;

2. Τα tablet αγαπούν ακόμη τους... εσωτερικούς χώρους. Μιλώντας για "να το πάρεις μαζί σου", εν τέλει συνεχίζουμε να εννοούμε "να το πάρεις στο γραφείο ή από το σπίτι σου σε ένα άλλο". Όχι πραγματικά "εκεί έξω", όπως στο πάρκο ή την παραλία. Και τα τρία tablet των δοκιμών μας έχουν πρόβλημα με την απευθείας έκθεση στο ηλιακό φως: ούτε αρκετά φωτεινές ή υψηλής αντίθεσης είναι οι οθόνες τους ώστε να προβάλλουν καθαρά π.χ. κείμενα σε φυσικό φωτισμό, ούτε απαλλαγμένες από αντανακλάσεις. Με τα laptop την έχουμε κάνει χρόνια τώρα αυτήν την παραδοχή, προς το παρόν ισχύει και για τα tablet - παρ' εκτός κι αν αλλάξει κάτι θεαματικά στην τεχνολογία των οθονών αφής σύντομα. Δεν το βλέπουμε, ελπίζουμε όμως.

3. Οι κάμερες στα tablet είναι προσόν για... διαφημιστικά έντυπα. Ασχέτως αν η κάμερα που φέρουν στο πίσω μέρος τους είναι εν πολλοίς αξιοπρεπής (όπως του Iconia Tab A500) ή κακή (όπως του iPad 2), είναι απλώς δύσχρηστο ως συσκευή ένα tablet για να χρησιμοποιηθεί... φωτογραφικά ή βιντεοσκοπικά. Ούτε η σκόπευση είναι εύκολη, ούτε η σταθερή λήψη - για να μην αναφέρουμε πόσο αστείος φαίνεται κανείς όταν κατευθύνει γύρω του ένα αντικείμενο αυτού του μεγέθους!

Για βιντεοκλήσεις - προφανώς μόνο μέσω Wi-Fi - ίσως χρησιμοποιηθεί ένα tablet ευκολότερα, αλλά και πάλι... Το σίγουρο είναι πως, σε αυτή τη φάση, δεν θεωρούμε τις κάμερες των tablet παράγοντα αρκετά σημαντικό για να επηρεάσει την απόφαση ενός καταναλωτή υπέρ του ενός ή του άλλου tablet. Αυτό που λέμε... nice bonus, αλλά ως εκεί. Στην καλύτερη των περιπτώσεων.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ