Αθηνόραμα Digital: Tablet Week!

Ερωτήσεις σε όλες, μα όλες τις απαντήσεις για τα tablet

Το γεγονός ότι η Apple με το iPad άλλαξε την αγορά των φορητών προσωπικών υπολογιστών με τον ίδιο τρόπο που κατάφερε να αλλάξει την αγορά της κινητής τηλεφωνίας με το iPhone, είναι κάτι που - 15 μήνες μετά την εμφάνιση του πρώτου tablet της στα ράφια - μπορεί να υποστηρίξει εύκολα πια κανείς. Όπως υπήρχαν και πριν από το iPhone κινητά που χαρακτηρίζαμε ως smartphones, έτσι και πριν το iPad υπήρχαν Tablet PC με μεγάλη οθόνη αφής. Χρειάστηκε όμως η προσέγγιση της Apple - στο σχεδιασμό, τη φιλοσοφία χειρισμού και το marketing - για να έλθει η ανατροπή. Και σήμερα, στα μέσα του 2011, τα tablet είναι μία τάση ισχυρή κι ενδιαφέρουσα, με σημαντικές προοπτικές. Μία κατηγορία συσκευών που, ολοφάνερα, στο μέλλον θα έχει μία θέση ανάμεσα στους τρόπους με τους οποίους πληροφορούμαστε, επικοινωνούμε και διασκεδάζουμε.

Στο χρονικό σημείο που στεκόμαστε όμως αυτή τη στιγμή, στα μέσα του 2011, τα πράγματα έχουν γίνει... ελαφρώς περίπλοκα με τα tablet: τα iPad/iPad 2 είναι μεν κατά γενική ομολογία η συνολικά καλύτερη πρόταση (ως ο πληρέστερος συνδυασμός hardweare και software) όμως δεν είναι η μόνη. Τα tablet με Android μπορούν να κάνουν σοβαρές αντιπροτάσεις πια, ενώ τα tablet με Windows 7 διεκδικούν επίσης μια θέση στην αγορά, βάσει δημοτικότητας του λειτουργικού τους. Εκείνα τα €500 που κοστίζουν όλες οι παραπάνω προτάσεις, με άλλα λόγια, δεν θα τα κατέθετε με... "κλειστά τα μάτια" πια κανείς, καθώς για συγκεκριμένες ανάγκες και προτιμήσεις η προφανής επιλογή δεν είναι απαραίτητα και η πλέον κατάλληλη.

Το Αθηνόραμα Digital αναγνωρίζει το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού για τα tablet - το εισπράττουμε καθημερινά στις ερωτήσεις από φίλους και γνωστούς, στην αλληλογραφία με τους επισκέπτες μας, στις συζητήσεις με τις εταιρείες διανομής και πώλησης - γι' αυτό και χρίζει την επόμενη εβδομάδα ως... Tablet Week! Σε κάθε μία από τις ημέρες της θα φιλοξενείται κι από ένα μεγάλο άρθρο για το θέμα, χάρις στη σπάνια ευκαιρία που είχαμε να χειριστούμε για 10 μέρες και τα τέσσερα tablet της ελληνικής αγοράς που μπορεί να αγοράσει κανείς άμεσα. Τέσσερις συσκευές που αξιοποιούν τα τρία κυρίαρχα λειτουργικά συστήματα: iOS, Android και Windows 7. To πρόγραμμα των άρθρων είναι το ακόλουθο:

Δευτέρα 30/5
Παρουσίαση: Acer Iconia A500 (Android)

Τρίτη 31/5
Παρουσίαση: Acer Iconia W500 Review (Windows)

Τετάρτη 1/6
Προτάσεις: Για διασκέδαση, ποιό tablet;

Πέμπτη 2/6
Προτάσεις: Για δουλειά, ποιό tablet;

Παρασκευή 3/6
Προτάσεις: Για τα καθημερινά, ποιό tablet;

Σάββατο 4/6
Διαπιστώσεις: 3 tablet, 7 ημέρες. Ποιά είναι η γνώμη μας μετά από παράλληλη χρήση των δύο Iconia Tab και των δύο iPad;

Κυριακή 5/6
Καταλήγοντας: "Εκεί έξω"... tablet, netbook ή smartphone;

Στο πλαίσιο της Tablet Week, άλλωστε, η αλυσίδα καταστημάτων Multirama - που διαθέτει στην ελληνική αγορά όλα σχεδόν τα tablet που κυκλοφορούν - δίνει την ευκαιρία σε έναν τυχερό φίλο ή φίλη να κερδίσουν, εντελώς δωρεάν, το καλύτερο ίσως Android tablet αυτή τη στιγμή, το Iconia Tab A500 της Acer. Το μόνο που έχουν να κάνουν για να πάρουν μέρος στη σχετική κλήρωση είναι να γίνουν μέλη (το γνωστό... "να κάνουν Like") στην ολοκαίνουργια Page του Αθηνόραμα Digital στο Facebook. Η συγκεκριμένη κλήρωση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 12/6 και ο νικητής ή νικήτρια θ' ανακοινωθεί την Τρίτη 14/6.

Tablet Week, λοιπόν, στο Αθηνόραμα Digital. Μείνετε... καθημερινά συντονισμένοι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ