Apple Store στην Ελλάδα

Ή - καλύτερα - το αντίστοιχό του, το Σεπτέμβριο

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι τα Apple Stores σε όλες τις μεγάλες πόλεις του εξωτερικού έχουν επιτύχει εμπορικά, ακριβώς επειδή δίνουν ακόμη και στους απλώς περίεργους επισκέπτες (όχι τα... ορκισμένα fanboys του "μήλου" δηλαδή) την ευκαιρία να περιεργαστούν τα σχετικά προϊόντα από κοντά - και ότι, ακριβώς επειδή τα προϊόντα της Apple έχουν αυτήν την ιδιότητα του "επιθυμητού με την πρώτη ματιά", τα Apple Stores έχουν διευρύνει το κοινό της αμερικανικής εταιρείας σημαντικά. Δεν είμαστε 100% βέβαιοι για το αν και κατά πόσο, στους καιρούς που διανύουμε, απλώς να επιθυμεί κανείς ένα προϊόν είναι αρκετό (ειδικά όταν κοστίζει όσο τα πιο πολλά προϊόντα της Apple), δεν μπορούμε ωστόσο να μην υποδεχθούμε με ενδιαφέρον το πρώτο ελληνικό κατάστημα που πλησιάζει στη συλλογιστική των Apple Stores, το iStorm.

Πρόκειται για την πρώτη παρουσία της επίσημης αντιπροσώπου της Apple στην Ελλάδα, της Infoquest, σε μορφή εξειδικευμένου καταστήματος - κάτι που, ομολογουμένως, έλειπε από την ελληνική αγορά. Δεν είναι ακριβώς Apple Store, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι στη χώρα μας η Apple εδρεύει επίσημα κι όχι μέσω αντιπροσώπου, όμως το iStorm έχει δημιουργηθεί στα πρότυπα των Apple Stores του εξωτερικού και με παρόμοια συλλογιστική. Σε αυτό θα είναι σε θέση κανείς να βρει και να αγοράσει σχεδόν όλα τα προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας - εκτός από τα iPhone υποθέτουμε - να γνωρίσει πολλά από αυτά "από πρώτο χέρι", αλλά και να ζητήσει συμβουλές από το εξειδικευμένο προσωπικό της Infoquest τόσο για τις αγορές του όσο και για τεχνικά προβλήματα.

Το iStorm βρίσκεται στην πλατεία Κολωνακίου, στο κέντρο της Αθήνας - ταιριαστή επιλογή τοποθεσίας, αν μη τί άλλο! - και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του επίσημα την Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου. Υπάρχει και το επίσημο Web site του καταστήματος, εδώ, το οποίο δεν βρίσκεται όμως ακόμη σε λειτουργία για να επιβεβαιώσουμε αν διεκπεραιώνει ηλεκτρονικές πωλήσεις ή όχι. Συμπίπτει η κίνηση αυτή της Infoquest ημερομηνιακά με κάτι σημαντικό, όπως π.χ. την επίσημη διάθεση του iPad στην Ελλάδα; Πιθανότατα όχι, για τις 7 Σεπτεμβρίου ωστόσο η Apple έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου στην οποία πολλοί αναμένουν να ανακοινώσει όχι μόνο νέο iPod Touch, αλλά και ριζικά ανασχεδιασμένη έκδοση του Apple TV. Ίσως και το iOS 4.0 update για το iPad, το οποίο θα φέρει επισήμως τα ελληνικά στο προϊόν της Apple, αφαιρώντας και το τελευταίο εμπόδιο για την πώλησή του και στη χώρα μας. Για να δούμε, για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ