Χρόνια πολλά, PlayStation!

Δεκαπεντάχρονη διαδρομή, ιστορική

Μέσα στον ενθουσιασμό για το PlayStation Move, την αναμονή για το Kinect του Xbox360 και το 3DS της Nintendo, αλλά και την γενικότερη εγρήγορση στην οποία βρίσκεται ήδη η αγορά εν όψει της εορταστικής περιόδου, η 29η Σεπτεμβρίου 2010 σηματοδοτεί μια επέτειο που - παρά τη σημασία της - δεν είναι δύσκολο να παραβλέψει κανείς. Να παραβλέψει κάνοντας... φάουλ, ωστόσο, αφού σήμερα ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα στην ιστορία της ηλεκτρονικής διασκέδασης, το θρυλικό πια PlayStation, ολοκληρώνει 15 χρόνια παρουσίας στην ευρωπαϊκή αγορά. Είναι μία αληθινά ξεχωριστή επέτειος - αν μη τί άλλο γιατί είναι από τις ελάχιστες ικανές να συγκινήσουν όλους τους gamers σήμερα και όχι μόνο συγκεκριμένες... φατρίες!

Για τους φίλους και τις φίλες του Αθηνόραμα Digital των οποίων η... θητεία στα video games ξεκινά νωρίτερα από το 1995, δεν είναι ακριβώς είδηση βέβαια το γεγονός ότι οι αλλαγές που έφερε το PlayStation έχουν ήδη αναγνωριστεί ως κυριολεκτικά κοσμογονικής σημασίας. Η αγορά του video gaming από τα "πέτρινα χρόνια" της Atari μέχρι τα… ανάμικτων συναισθημάτων χρόνια της Sega και της Nintendo δεν έχει καμία σχέση με την αγορά που διαμόρφωσε το PlayStation παγκοσμίως με την επιτυχία του.

Για τους φίλους και τις φίλες, δε, που ήλθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το gaming μέσω του πρώτου συστήματος της Sony - την αποκαλούμενη PlayStation Generation δηλαδή - η επέτειος αυτή δεν αντιπροσωπεύει τίποτε λιγότερο από τα γενέθλια μιας μορφής ψυχαγωγίας που ενώ κάποτε υποτιμούνταν κατάφωρα στα μάτια πολλών (σε σχέση με την μουσική και το σινεμά), κατάφερε να «σπάσει» τα δεσμά που την περιόριζαν, κερδίζοντας την αναγνώριση που της αξίζει από το ευρύ κοινό.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ