Xbox Live και Kinect στην Ελλάδα

Τα υποδεχόμαστε με τη Microsoft Hellas

Στο δεύτερο επίπεδο του χώρου της εκδήλωσης είχαν τοποθετηθεί 8 συστήματα Xbox 360 με αντίστοιχο αριθμό Kinect. Εκεί, με τη βοήθεια ανθρώπων της Microsoft Hellas, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να έλθουν για πρώτη φορά σ' επαφή με τη νέα πρότασης της αμερικάνικης εταιρείας και το λεγόμενο gesture gaming, τη δυνατότητα ελέγχου δηλαδή ενός videogame με κινήσεις του σώματος και μόνο. Το Αθηνόραμα Digital έχει έρθει σε επαφή με το Kinect ουκ ολίγες φορές μέχρι σήμερα, για πρώτη φορά στην περσινή έκθεση GamesCom στη Γερμανία, στη συνέχεια φέτος στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της έκθεσης Ε3, αλλά και αργότερα, στη φετινή GamesCom. Οφείλει, λοιπόν, να δηλώσει ότι όντως υπάρχει διαφορά στην ανταπόκριση και τους χρόνους αντίδρασης των τελικών games του Kinect σε σχέση με ό,τι είχε διαπιστώσει στις εκθέσεις.

Μέσα στις επόμενες ημέρες το Αθηνόραμα Digital θα παραλάβει τα kit του Kinect από την Microsoft Hellas ώστε να προχωρήσει στην αναλυτική παρουσίαση των τίτλων του και να δώσει πλήρη εικόνα για το προϊόν, σε επίπεδο hardware και software (και σε σχέση φυσικά με τον ανταγωνισμό). Όσον αφορά πάντως στο Xbox Live και την επίσημα ελληνική του υπόσταση πια, από το πρωί της 10ης Νοεμβρίου, έχει ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς των προφίλ Ελλήνων gamers στην τοπική υπηρεσία (η αντίστοιχη σελίδα του Xbox.com προσφέρει τις οδηγίες στη γλώσσα μας). Στο θέμα έχουμε ήδη αναφερθεί με λεπτομέρειες σε σχετικό μας άρθρο.

Το Αθηνόραμα Digital προχώρησε ήδη στη μεταφορά στο ελληνικό Xbox Live ενός από τα προφίλ που διατηρεί στην υπηρεσία και, μέχρι στιγμής, έχει να αναφέρει ότι η συμπεριφορά της δεν παρουσιάζει καμία διαφορά με αυτήν του παρελθόντος (κάτι προφανώς θετικό). Εξαιρούμε βεβαίως περιορισμούς σε τομείς και λειτουργίες που έτσι κι αλλιώς δεν υποστηρίζονταν στην Ελλάδα ή όλη την Ευρώπη - Netflix, Zune κτλ - καθώς και λειτουργίες που θα προστεθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως αυτές των tabs για Twitter και Facebook. Το πιο σημαντικό, δε, είναι πως περιεχόμενο στο οποίο μέχρι στιγμής δεν είχαν πρόσβαση οι Έλληνες gamers που συνδέονταν με... πλάγιο τρόπο στην υπηρεσία, είναι κανονικά διαθέσιμο σε αυτούς.

Συγκεκριμένα, μέσα στις πρώτες 48 ώρες λειτουργίας του Live στη χώρα μας, οι χρήστες απέκτησαν πρόσβαση στα Call of Duty Classic, Duke Nukem και Doom 2 (όλα από το Xbox Live Arcade), αλλά και στα πρόσθετα map packs του Gears of War 2. Στελέχη της Microsoft Hellas δήλωσαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πως περιεχόμενο θα συνεχίσει να προστίθεται με γοργούς ρυθμούς κι ευελπιστούμε ότι σύντομα όλη τη γκάμα περιεχομένου του Xbox Live θα είναι - "κανονικά και με το νόμο" πια - διαθέσιμη στο ελληνικό κοινό. Η αρχή έγινε, λοιπόν... αναμένουμε τη συνέχεια!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ