World of Warcraft: Cataclysm

Τρίτο και καλύτερο!

Η εκπληκτική πορεία του World Of Warcraft - του πασίγνωστου πια τίτλου role playing που "ζει" αποκλειστικά στο Δίκτυο - είναι πιθανώς η μόνη... δικαιολογία που θα χρειαζόταν οποιαδήποτε εταιρεία για να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται εμπορικά τη δημιουργία της σχεδόν 5 χρόνια μετά. Η Blizzard κάνει ακριβώς αυτό, βεβαίως, αλλά επειδή το κάνει σωστά έχει καταφέρει να κρατήσει πιστό το κοινό του WoW, όταν άλλες προτάσεις της κατηγορίας δεν άντεξαν στο χρόνο. Ένας τρόπος με τον οποίο το έχει πετύχει είναι τα expansion packs, προσθήκες που οι gamers εγκαθιστούν στον αρχικό τίτλο ώστε να επεκτείνουν και να εμπλουτίσουν το περιεχόμενο και τις λειτουργίες του. Το τρίτο κατά σειρά τέτοιο expansion για το World of Warcraft έχει τον υπότιτλο Cataclysm - και το Αθηνόραμα Digital είχε την ευκαιρία να γευτεί, εγκαθιστώντας την κλεστού κύκλου δοκιμαστική έκδοση, πολλά από εκείνα που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το ευρύτερο κοινό το Δεκέμβριο.

Ίσως επειδή στον κόσμο του φανταστικού ακόμη και τα... expansions χρειάζονται σενάριο, η υπόθεση του Cataclysm έχει ως εξής: ένας πανίσχυρος αρχαίος δράκος, ονόματι Deathwing the Destroyer, για λόγους που... ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα αποφασίζει να καταστρέψει απέραντες εκτάσεις του κόσμου της Azeroth, αφήνοντας στο πέρασμά του μόνο απώλειες και καμένη γη. Κεντρικά πρόσωπα στην συνολική ιστορία του World of Warcraft, όπως ο Thrall, έχουν εξαφανιστεί, ενώ δραματικές μορφολογικές αλλαγές έχουν επέλθει στις μεγαλύτερες πόλεις της Azeroth, όπως η Stormwind και η Orgrimmar. Στις περιοχές αυτές ο παίκτης μπορεί να βρει πλέον περισσότερα σημεία με καθαρά εμπορικό χαρακτήρα, ενώ σε πολλές άλλες περιοχές έχει προστεθεί και μία δεύτερη τράπεζα, έτσι ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο συγκέντρωσης πάρα πολλών παικτών σε συγκεκριμένους χώρους - το οποίο είχε επιπτώσεις και στον τεχνικό τομέα του τίτλου.

Το Cataclysm θα περιλαμβάνει πολλές νέες αποστολές - αυτές στην έκδοση beta ξεπερνούν ήδη τις 3.000! - στις οποίες ο παίκτης θα κληθεί να εξερευνήσει καινούργιες περιοχές, να λάβει μέρος σε επιδρομές με χαρακτήρες που έχουν αγγίξει τα υψηλότερα επίπεδα στις ικανότητές τους, να δοκιμάσει νέα τμήματα διαμορφωμένα για μάχες ανάμεσα σε παίκτες (PvP) και να δει πως έχει αλλάξει ο χάρτης μετά τον κατακλυσμό που έχει επέλθει. Θέλοντας να βοηθήσει, πάντως, περισσότερο τους άπειρους στο World of Warcraft παίκτες, η Blizzard προχώρησε σε αλλαγές και στο σύστημα χειρισμού, όπου πλέον προσφέρονται σαφέστερες ενημερώσεις. Για παράδειγμα, είναι πλέον... δύσκολο να αγνοήσει κανείς την ειδοποίηση που λαμβάνει ο παίκτης για εκπαίδευση σε νέες ικανότητες, όταν ο χαρακτήρας του πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές - κάτι που στα πρώτα χρόνια του WoW έπρεπε κυριολεκτικά να... μαντέψει κανείς.

Στο Cataclysm οι χαρακτήρες που δημιουργούν οι παίκτες θα μπορούν να διαμορφωθούν με τρόπο περισσότερο ποικίλλο, χάρις στην νέα κατηγορία παραμέτρων που ακούει στο όνομα glyphs. Κάθε παίκτης θα έχει την επιλογή να αποκτήσει αν το θέλει ένα νέο "επάγγελμα", το archeology, το οποίο τον καλεί να αναζητήσει στοιχεία για την ιστορία του World of Warcraft και θα τον ταξιδέψει πολλές φορές σε γεγονότα που έχουν λάβει χώρα πριν από το σενάριο του... αρχικού ακόμη. Σκοπός αυτής της νέας ικανότητας είναι τόσο να αποκαλύψει στους παίκτες περισσότερα για το ιστορικό υπόβαθρο της Azeroth, όσο και να τους προσφέρει άλλη μια δυνατότητα ενίσχυσης των χαρακτήρων τους, αφού σε όλο το νέο χάρτη υπάρχουν διασκορπισμένα τμήματα αρχαίων αντικειμένων που μπορούν να συλλεχθούν και να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ